Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Årst ferdig som fotballspiller

Har spilt to kamper på to år.

TO START-MÅL: Her netter Ole Martin Årst mot RBK i 2007. Foto: ERLING HÆGELAND / DAGBLADET
TO START-MÅL: Her netter Ole Martin Årst mot RBK i 2007. Foto: ERLING HÆGELAND / DAGBLADET Vis mer

||| (Dagbladet.no): Ole Martin Årst har vært toppscorer både i belgisk og norsk toppserie.

Nå er karrieren over for 35-åringen, skriver Starts hjemmeside.

Årsaken er skader. Den tidligere landslagsspissen var ute i hel2 2008-sesongen, og i år fikk han bare to kamper før han igjen ble skadd.

- Avgjørelsen er tatt. Jeg har brukt litt tid på å tenke gjennom dette. I samråd med familien har jeg konkludert med at nok er nok. Det er selvfølgelig vemodig, sier Årst til klubbsida.

Årst startet karrieren i Skarp i 1994, før måljegerinstinktet førte ham videre til Tromsø året etter. I 1997 ble han solgt til belgisk fotball, der han scoret mål for både Anderlecht, Gent og Standard Liege.

I 2003 returnerte spissen til TIL - der han på nytt nettet på bestilling.

Start betalte fire millioner kroner for tanksenteren sommeren 2007, men på grunn av helseproblemene ble det bare 11 kamper og to seriemål før han tok beslutningen om å legge opp.

BLE SKADD IGJEN: Årst var på banen da Start møtte Strømsgodset denne seosngen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BLE SKADD IGJEN: Årst var på banen da Start møtte Strømsgodset denne seosngen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Star-leder Svein Mathisen sier til sin egen klubbside at Årst har kunnskaper som kan komme både Start og norsk fotball til gode framover.

- Vi vil takke Ole Martin for alt han har bidratt med. Selv om han ikke har spilt så mange kamper, så har han vært viktig for oss i treningssammenheng og det som skjer ved siden av fotballen. Han er en medvirkende faktor til at vi nå har etablert oss i Tippeligaen, sier Mathisen.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media