Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Årst fikk sin andre doping-advarsel

Glemte å si fra at han var i Hellas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tromsø-kaptein Ole Martin Årst har fått sin andre advarsel fra Antidoping Norge. Han glemte nemlig å oppgi at han var i Hellas med landslaget sist uke, skriver Nordlys.

Noen hundre norske toppidrettsutøvere står på en prioritert liste, der alle har meldeplikt overfor Antidoping Norge. De må opplyse et tidspunkt hver dag hvor dopingkontrollører kan treffe dem.

- Jeg har fått én advarsel etter at jeg dro på påsketur til hytta med familien i halvannet døgn der jeg ikke hadde tilgang til internett. Nå har jeg fått beskjed om at jeg står i fare for å få en til, ettersom jeg ikke fikk gitt beskjed om hvor jeg var i forbindelse med landskampen mot Hellas. Selv om alle vet jeg var med landslaget hele tiden, sier Årst.

Risikerer dopingsak

Får Årst tre advarsler i løpet av 18 måneder, vil påtalenemnda i Antidoping Norge avgjøre om saken blir anmeldt til domsutvalget i NIF.

I så fall risikerer han utestengelse mellom tre måneder og to år, avhengig av alvorligheten i saken.

Dersom en utøver glemmer å melde fra hvor han eller hun er, får vedkommende en påminnelse. Deretter har utøveren fem dager på seg til å forklare dette.

- Jeg fikk ikke sjekket e-posten min før tiden var ute, sier Årst.

HER VAR HAN: Ole Martin Årst bommet på denne kjempesjansen mot Hellas lørdag. Dessuten hadde han glemt å si fra til Antidoping Norge at han var i Aten. Foto: Arnt E. Folvik
HER VAR HAN: Ole Martin Årst bommet på denne kjempesjansen mot Hellas lørdag. Dessuten hadde han glemt å si fra til Antidoping Norge at han var i Aten. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Håper å få strøket advarselen

Han har sendt en klage på den siste advarselen, og håper den blir strøket. Hvis ikke, må han unngå en tredje advarsel det nærmeste året for å ikke stå i fare for å få en dopingsak på seg.

- Jeg skal passe så godt på fremover at det ikke blir noen fare, lover Årst.

• Din mening: Bør Årst få advarselen strøket?

image: Årst fikk sin andre doping-advarsel