Årst går fra Tromsø til Start

Spissen blir i klubben til 2010.

(Dagbladet.no): Tromsø-spissen og -kapteinen Ole Martin Årst (32) melder overgang til Start, skriver klubben på sine hjemmesider i kveld.

Den tidligere Skarp-, Sogndal-, Anderlecht-, Gent- og Standard Liege-spilleren har skrevet under på en tre og et halvt-årskontrakt, som skulle binde ham til Kristiansand ut sesongen 2010.

- Spilleren vi helst ville ha

Alt som gjenstår før overgangen er helt i boks, er et styrevedtak i Start. Dette er ventet å bli fattet tirsdag morgen.

- Årst var den spilleren vi helst ville ha denne sommeren. Dette skyldes både statistikken hans som spiller og hva slags type han er, sier Starts sports- og mediadirektør, Svein Mathisen, til Dagbladet.no.

«Matta» tenker særlig på Årsts egenskaper som lederskikkelse.

- Blir et slags forbilde

- Vi tror rutinerte Årst vil passe godt inn sammen med alle ungguttene våre. Han blir et slags forbilde, sier Mathisen.

TIL START: Ole Martin Årst forlater Tromsø til fordel for Start. I Kristiansand håper de at han blir et forbilde. Foto: MORTEN RAKKE/SCANPIX
TIL START: Ole Martin Årst forlater Tromsø til fordel for Start. I Kristiansand håper de at han blir et forbilde. Foto: MORTEN RAKKE/SCANPIX Vis mer

Direktøren har tidligere vært ute og lagt press på Starts angripere, og da særlig danske David Nielsen, som har slitt med å få kula i mål.

- Vi har ikke lagt skjul på at vi har jaktet på en ny spiss. At Årst kommer, betyr simpelthen at konkurransen øker, fastslår Mathisen i kveld.

TIL-stjerner til salgs

Tromsø åpnet nylig for salg av de aller største stjernene klubben har.

 – Alle er til salgs, så lenge prisen er rett, sa sportslig administrativ leder Morten Kræmer til Nordlys fredag.

Svein Mathisen ønsker ikke å kommentere hvor mye Start betaler for Årst, som tidligere har blitt koblet til blant andre belgiske Gent.

Årst går fra Tromsø til Start