Årst gjør ikke som Strømstad

Blir værende om Start rykker ned.

(Dagbladet.no): I sommer gjorde Fredrik Strømstad det klart at han forlater Start ved et eventuelt nedrykk. Landslagskollega Kristofer Hæstad har nektet å ta stilling til spørsmålet, men som førstemann av de landslagsaktuelle erklærer Ole Martin Årst at han blir værende uansett.

- Ja, jeg blir med ned om det skulle ende med nedrykk. Jeg skal være i Start til 2010, og tør nesten ikke tenke tanken på at vi ikke klarer det. Men jeg har ikke noe ønske om å flytte på meg. Jeg har tatt et valg, og Start blir siste stopp, sier Årst til Dagbladet.no.

- Vanvittig tro

Spissen har levert varene for sørlandsklubben etter overgangen fra Tromsø. Siden Start-debuten mot nettopp «Gutan» 5. august har han scoret seks ganger - men det har bare gitt fem poeng.

Fem runder før slutt ligger Start på kvalikplassen, seks poeng bak Strømsgodset på sikker plass. Personlig tror han det går mot kvalikkamper mot det 3. beste laget i 1. divisjon.

Årst har uansett god erfaring i å redde Tromsø fra nedrykk - og er overbevist om at Start vil gjøre det nødvendige for å overleve i Tippeligaen.

- Jeg har ofret lite energi på at vi skal rykke ned, jeg har en vanvittig tro på at vi vil klare oss. Vi har et sterkt lag, og er i en god stim. Du kan ikke tenke for mye konsekvenser, det er sånn jeg ser på det, sier han.

- Du havner ofte i nedrykksstrid?

SVIKTER IKKE START: Ole Martin Årst har kontrakt til 2010 med Start, og vil ikke forsøke å komme ut av den ved et eventuelt Start-nedrykk. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
SVIKTER IKKE START: Ole Martin Årst har kontrakt til 2010 med Start, og vil ikke forsøke å komme ut av den ved et eventuelt Start-nedrykk. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer

- Jeg var i Belgia i seks år og fikk 3. og 4. plass. Dessuten ble det 4. plass med Tromsø i 2004. Men de siste årene har vært preget av nedrykk. Det er jeg selvsagt lei av, men det er en utfordring. Jeg har aldri vært med på å rykke ned.

- Har du angret litt på at du dro fra Tromsø?

- Nei, tanken har ikke streifet meg. Jeg har det utmerket her. Jeg har aldri angret på avgjørelser i karrieren ellers, og gjør det ikke denne gangen heller. TIL er et avsluttet kapittel for meg, sier han til Dagbladet.no.

STRØMSTAD DRAR:</B> Dersom Start rykker ned vil Fredrik Strømstad skifte klubb. Kristofer Hæstad har ikke tatt stilling til spørsmålet.