Årst i hundre

I helga gjør Ole Martin Årst comeback i gamleklubben Tromsø. Motstander er Rosenborg, og Årst håper han kan kline til med sitt 100. mål, for andre gang.

Årst har spilt i Belgia i de siste seks åra. Han har egentlig 101 mål, men ble fratatt to mål i sin siste sesong i Belgia. Dette var fordi klubben Lummel gikk konkurs, og de to målene Årst hadde scoret mot dem, kunne ikke regnes med lenger.

Dermed står han igjen med 99 mål totalt sett i hele sin karriere. 19 av dem er scoret i Norge. Men Årst fortviler ikke. Han tror nemlig det blir enda større å score mål nummer 100 for TIL enn det var for Standard Liège.

- Jeg vet jo hvordan følelsen av å score mål nummer hundre kommer til å bli, siden jeg har gjort det før. Men denne gangen kommer det til å bli enda større, for nå blir det for hjemklubben min, sier Årst.

Manglet spillerpass

Han flyttet til Tromsø for nesten to uker siden. Han er oppvokst i byen, og har derfor både familie og venner der. Han spilte på Tromsø fra 1994 til 1997.

I morgen spiller TIL sin første kamp etter fotballferien mot Rosenborg. I går gikk det imidlertid nervøse vibrasjoner gjennom Tromsø by: Spillerpasset til Årst hadde ikke kommet fra Belgia. Og kom ikke det, ble det ingen kamp på Årst til helga. Men ifølge kilder i Tromsø IL er passet nå kommet, og alt er klart for Årst-comeback i TIL-trøya mot Rosenborg i morgen

Ole Martin Årst

Født: 19.07.74 i Bergen
Høyde: 190 cm
Vekt: 80 kg
Status: Samboer, ett barn.
Posisjon på banen: Spiss.
Klubb: Tromsø.
Tidligere klubber: Standard Liège, AA Gent, Anderlecht, Tromsø, IF Skarp, Sogndal, Mjølby.

Nordlandsk selvtillit

- Vi håper å vinne. Vi ser alltid en sjanse før kampen. Vi er fulle av selvtillit.

På spørsmål om selvsikkerheten er et privilegium nordlendinger har, svarer han:

- He-he... Det er liksom noe vi nordlendinger har fått på oss det. Og kanskje er det litt typisk oss. Vi har i alle fall masse selvtillit, tross plasseringen på tabellen, sier Årst.

Han regner med å være i TILs startoppstilling på i morgen. Og håper å gjøre det så bra at han får masse spilletid framover.

Vil klatre

Og at de har hjemmebane mot RBK tror nordlendingen kommer godt med. Selv om det er ferie, håper og tror han tromsøværingene vil komme og støtte opp. Og Årst vil gjerne være med og hjelpe laget oppover på tabellen.

- Jeg gleder meg veldig til å spille for TIL igjen. Nå har vi to hjemmekamper på rad. Så da hadde det passet bra om mål nummer 100 kommer i en av de kampene.

MÅLSUGEN: Ole Martin Årst ble fratatt to mål i sin siste sesong i Belgia. Dermed står han nå med 99 mål totalt i sin karriere, og jakter på mål nummer 100 i helgas kamp mot Rosenborg.