Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Årst misset straffe rett før slutt

- Plages med måltørke, sier Normark.

(Dagbladet.no:) Tromsø-Odd Grenland 0-0. Tromsø har endelig fått sitt første Tippeliga-poeng, etter å ha spilt uavgjort mot Odd Grenland på Alfheim stadion. Odd Grenland er fremdeles ubeseiret i årets Tippeliga.


Hjemmelaget hadde sjansen til å ta tre poeng, men Ole Martin Årst ødela en gratissjanse ved å brenne et straffe i det 80. minutt. Keeper Rune Allmening Jarstein reddet mesterlig skuddet som kom nede til høyre.

Dramaet startet ved at Odds Tommy Svindal Larsen la ned Tromsø-innbytter Tomasz Stolpa inne i feltet. Dommer Brange Sandmoen dømte straffe til Tromsø.


Skuffet over "bare" et poeng

- Vi sitter igjen med en ambivalent følelse, for vi gjorde en god kamp og skapte gode sjanser, og vi fikk til og med straffe. Men jeg er litt skuffet over straffebommen, og det å ha tapt to poeng, sier Odd Ivar Normark til P4.

-Likevel er det er grunn til å feire, for historisk sett er dette mitt første poeng i TIL noensinne, sier treneren.

Han var fornøyd med spillet til midtforsvaret og syntes at laget hans jobbet bra i fellesskap.

- Men vi plages med å ikke score mål. Nærmere enn det vi kom i dag, kan vi vel ikke komme uten å score.

Hjemmelaget var i store deler av kampen best, og det var tydelig at Ivar Morten Normarks gutter ønsket å gjøre noe med jumboplassen på tabellen. Odd Grenlands forsvar klarte å forhindre de helt klare målsjansene, og det endte altså målløst i Tromsø.

Odd med kjempesjanse

Første omgang var preget av upresist spill. I første del av omgangen kom verken hjemmelaget eller Odd Grenland på noen store målsjanser. I andre halvdel av omgangen vant Tromsø-spillerne flest dueller og var klart best offensivt. Men etter flere gode Tromsø-sjanser, var det Odd Grenland som fikk omgangens klareste sjanse. Pelle Nilsson headet i tverliggeren, Chris Joyce fikk returen, men klarte ikke å lure ballen rundt Tore Reginiussen, som reddet på streken.

Andreomgangen bød heller ikke på de helt store målsjansene, selv om hjemmelaget utrettelig forsøkte å skape sjanser foran dyktige Jarstein i Odd Grenlands mål. Omgangens høydepunkt var utvilsomt straffedramaet.

Tromsøs Patrice Bernier gikk ut med skade i midten av første omgang.

POENG: Tromsø kan endelig flagge med et poeng i Tippeligaen denne sesongen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling