KAPTEINSMÅL: Starts Ole Martin Årst utlikner til 1-1 og sikrer poeng for Start hjemme mot Viking i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
KAPTEINSMÅL: Starts Ole Martin Årst utlikner til 1-1 og sikrer poeng for Start hjemme mot Viking i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder, ScanpixVis mer

Årst reddet feriestemningen

Superveteranen med ny scoring i tam våravslutning.

|||
KRISTIANSAND (Dagbladet): Start - Viking 1-1.

Ole Martin Årst har hatt et mirakuløst comeback etter alle skadeproblemene, og i mandagens kamp mot Viking var han på rett plass til rett tid igjen.

- Den scoringen var veldig forløsende, det var utrolig deilig å få den inn, sier Årst til Dagbladet.

Han er nå oppe i sju mål, og er dermed toppscorer sammen med Aarøy, Fall, Iversen og Moa i det Tippeligaen tar VM-pause.

- Det er litt uvirkelig samtidig som det er veldig godt. Men jeg føler jeg har jobbet beinhardt og på en måte fortjener det, sier Årst til TV 2 Zebra.

Håkon Skogseid hadde gitt bortelaget ledelsen fem minutter etter pause med en knallhard heading. Fram til det hadde ingen av lagene skapt det helt store.

Iskald Årst Ingenting tydet på at Start skulle utlikne, men drøye ti minutter senere var det hjemmelagets fans som kunne gå av hengslene.

Christer Kleiven utnyttet nølende forsvarsspill og spilte en glimrende stikker til Årst. Alene med keeper var han iskald og satt ballen uttagbart i hjørnet.

Å si at vårsesongens siste seriekamp i Tippeligaen var en fest er en overdrivelse. Ingen av lagene hadde særlig flyt i spillet og det var langt mellom sjansene.

Stefan Gislason kom nærmest avgjørelse med en knallhard halvvolley fra distanse bare sekunder etter at han kom på banen. Kenneth Høie var sjanseløs, men sisteskansen kunne prise seg lykkelig da det smalt i tverrliggeren bak ham.

- Har gitt bort for mye Dermed ble det 1-1 til slutt. Helt greit siden ingen av lagene egentlig gjorde seg fortjent til tre poeng.

LEDERMÅL: Håkon Skogseid nikket Viking i ledelsen. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
LEDERMÅL: Håkon Skogseid nikket Viking i ledelsen. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix Vis mer

Ingen av trenerne var heller spesielt fornøyde med poengdeling.

- Tempoet er høyere enn presisjonen, og da blir de upresist. Vi blir for lette å fange opp framover, sier Starts trener Knut Tørum.

Viking-trener Åge Hareide var skuffet over at de ga fra seg ledelsen på slutten.

- Dette ligner på andre kamper vi har spilt i år. Vi har gitt bort for mange poeng, blant annet mot Tromsø og Rosenborg, sier han.

Fevang skadd Geir Ludvig Fevang haltet av banen 41 minutter inn i kampen etter et saftig overtråkk.

Men selv om det så vondt ut der og da, er Tørum optimist inntil det motsatte er bevist.

- Det var et skikkelig overtråkk, men uten at jeg har røntgensyn tror jeg ikke det er alvorlig. Han kan være ute til etter cupkampen, men ikke mye lenger, sier treneren.