Årst sa nei til utlandet

Ole Martin Årst sto på ønskelista til flere utenlandske klubber i sommer. Men avviste dem alle.

TROMSØ (Dagbladet): I går sendte Tippeligaens toppscorer Tromsø opp på sikker plass. I gjørma på Alfheim var det ingen tvil om hvor poengene skulle havne - og i sentrum for det som ble skapt av farligheter mot Fredrikstad-målet: Ole Martin Årst (31).

-  Dette var tett opp mot årsbeste. Vi har spilt bedre før, men nå hadde vi den tunge kampen mot Galatasaray i beina, påpeker spissen.

-  Kan ikke falle

1- 0 satte han inn på et straffespark han fikset selv i en duell med Fredrikstad-keeper Alexander Lund Hansen.

-  Om det var et rutinert fall? Nei! Jeg har ikke fått straffe på seks-sju år. Jeg kan ikke det der med å falle. Så det var ingen tvil om det straffesparket, sier Årst til Dagbladet.

2- 0 kom ti minutter etterpå. Ole Andreas Nilsen lempet et frispark inn i rommet foran keeperen, som kom ut, ombestemte seg - og Årst utnyttet situasjonen fra sin plass på bakerste stolpe.

-  Jeg så han kom på halvdistanse, og da ble det ikke altfor vanskelig.

Et godt tegn

  STABIL:  Tromsø-spissen er mer stabil enn noen gang, og leder toppscorerlista, til tross for at han spiller på et bunnlag. Mot FFK ble det to nye mål. Foto: Ingun A. Mæhlum
STABIL: Tromsø-spissen er mer stabil enn noen gang, og leder toppscorerlista, til tross for at han spiller på et bunnlag. Mot FFK ble det to nye mål. Foto: Ingun A. Mæhlum Vis mer

Dermed står Årst med 13 mål på 21 kamper. Bare ti av Tromsøs mål er blitt besørget av andre, og da har spissen som regel vært involvert i forspillet.

-  Er TIL for avhengig av deg?

-  Håper ikke det. Men jeg ønsker at flere kunne kommet på scoringslista, det er som regel et godt tegn.

Lagt merke til

Ole Martin Årsts sesonger i Belgia har gjort ham til et velkjent navn blant klubber og agenter på kontinentet. Når han, ved å være blant de mestscorende i Norge, bekrefter at kvalitetene fortsatt er der, blir det lagt merke til.

-  Det var en del interesse fra utenlandske klubber i sommer, ja. Men den døra er stengt for min del. Jeg har spilt seks år ute, har kjøpt hus her i byen - og har kontrakt med Tromsø ut 2008. Her vil jeg bli nå, sier 31-åringen.

-  Det er tross alt klubben i mitt hjerte.

-  Ole Martin er uvurderlig for oss. Han er en ekstremt god spiller, sier TIL-trener Steinar Nilsen til Dagbladet.

-  Aldri vært så stabil

For halvannen uke siden viste Årst sin internasjonale målteft med et velplassert volley-mål mot Skottland. Han svarer slik om han noen gang har vært en bedre spiss enn nå:

-  Ja, det har jeg nok. Men ikke like stabil. I år har jeg spilt 90 minutter i hver eneste kamp, uten å være skadet, sier Årst, før han pakker bagen og lett forkjølet forlater Alfheim som sistemann.