TO STRAFFER:  To ganger måtte Mikel Arteta overliste Joel i Everton-buret. Foto: EPA/TAL COHEN/NTB Scanpix.
TO STRAFFER: To ganger måtte Mikel Arteta overliste Joel i Everton-buret. Foto: EPA/TAL COHEN/NTB Scanpix.Vis mer

Arteta måtte ta straffen to ganger

Men Arsenal gikk videre i FA-cupen.

* Arsenal - Everton 4-1

(Dagbladet): FA-cup-kvartfinalen på Emirates sto lenge og vippet, men til slutt trakk Arsenal det lengste strået, takket være en spesiell straffescoring og en Olivier Giroud i målform.

Men først var det en tysker som markerte seg.

Mesut Özil har vist en dalende formkurve for Arsenal, men i FA-cupen mot Everton markerte han seg igjen.

Lukaku-mål Et flott Arsenal-angrep havnet ute hos tyskeren, som med en perfekt avslutning sendte hjemmelaget i føringen.

Men Everton er ikke et lag man skal ta lett på. Liverpool-laget viste etter en halvtime spill at også de kan kontre med høy fart.

Stjerneskuddet Ross Barkley fosset nedover høyrekanten, før han slo ballen inn. Den traff Kevin Mirallas på den bortre stolpen. Belgieren prøvde å avslutte, men i stedet ble det en perfekt pasning til Romelu Lukaku, som enkelt utlignet for de blåkledde.

Straffedrama Kampens snakkis kom etter 65 minutter. Alex Oxlade Chamberlain ble felt innenfor 16-meteren og dommer Mark Clattenburg viste helt korrekt på straffemerket.

Arsenals faste straffeskytter Mikel Arteta scoret sikkert på straffen. Men Clattenburg dømte ikke mål. I stedet beordret han en ny straffe, fordi Arsenal-spiss Olivier Giroud var for tidlig inne i 16-meteren.

Dermed fikk Joel i Everton-målet på ny muligheten til å stoppe sin landsmann. Men den gang ei. Arteta var iskald, og satte straffe nummer to i motsatt hjørnet fra sist.

Giroud-dobbel I det 83. minutt ble kampen punktert. Sagna ble med framover og helt alene foran mål fant han landsmannen Olivier Giroud, som enkelt økte ledelsen.

Men innbytter Giroud var ikke ferdig for dagen. Kun minutter senere fikk han en avslutte en perfekt Arsenal-kontring, og det endte med en ny scoring for Franskmannen.

En komfortabel seier for Arsenal, som nå kan se fram mot en FA-cup-semifinale. Men først venter Bayern München borte i Champions League i midtuka.

 SCORET:  Romelu Lukaku scoret for gjestene. Foto: REUTERS/Toby Melville/NTB Scanpix.
SCORET: Romelu Lukaku scoret for gjestene. Foto: REUTERS/Toby Melville/NTB Scanpix. Vis mer