- Artig, men slitsomt. Vanligvis har jeg hatt to middagslurer på den tida

Hopplærer Tom Hilde.

LEK, MORO OG LITT ALVOR:  Tom Hilde (i bakgrunnen) sørger for at elevene får opp dampen. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
LEK, MORO OG LITT ALVOR: Tom Hilde (i bakgrunnen) sørger for at elevene får opp dampen. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Midtstubakken i Holmenkollen koker og lever denne uka. Det er såkalt «storsamling» i hopp, der jenter og gutter fra seks år og oppover får kjennskap til hoppsporten.

De yngste blir trent av eliteutøverne, med blant andre Tom Hilde og Anders Bardal i spissen.

- Det er artig, men slitsomt. Vi har trent 250 barn på to dager. Det tar på, sier Hilde til Dagbladet.

- Det er uvant å stå opp klokka sju om morgenen, og være klar til klokka åtte. Du må være skjerpet mellom klokka åtte og 14. Vanligvis har jeg hatt to middagslurer på den tida, sier en munter Hilde.

Litt mer alvorlig legger han til:

- Jeg håper vi kan tilby barna noe. Og så lærer vi litt selv også.

Gøy - Hva legger dere vekt på?

- Det er viktigste er å ha det gøy, og at ungene trives. Men det er vanskelig å gi dem øvelser som er morsomme. Det er ikke sånn mitt eget treningsprogram er bygd opp, sier han.

Med flere foreldre som tilskuere går det imidlertid stødig for seg.

LÆRER:  Anders Bardal klapper i gang spurtøvelser for jentene.  FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
LÆRER: Anders Bardal klapper i gang spurtøvelser for jentene. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

På økta Dagbladet følger er jentene faktisk overrepresentert.

- Det er morsomt, men det tar på. Vi har hatt fire sånne økter på en dag. Helst skal du gi litt av deg selv også. Du kjenner det, men det er artig, understreker Anders Bardal.

Landslagstrener Alexander Stöckl sier at han ser mange jenter og gutter med potensial. Men dagene i Midtstubakken handler først og fremst om å få en smak av hoppsporten, gjennom Norges aller beste utøvere.

VM er målet Fortsatt er det lenge til vinteren. Men de fleste av våre hoppere - bortsett fra Bardal - skal delta i Sommer Grand Prix på plast. VM i Falun er vinterens store mål.

- Jeg har aldri vært mer klar for å komme i gang med en ny sesong, sier Hilde, som ble vraket til OL i vinter. Grunn: En hoppform som kollapset fullstendig.

- Jeg tok fri i april. Det var litt tungt å komme i gang igjen. Men det var godt å få litt avstand til hopp, sier Bardal. Han sikter seg inn mot VM i Falun som tittelforsvarer i normalbakken.

OPP OG NED:  Skal du bli en god hopper, er spenstøvelser sentralt. Her sørger Andreas Stjernen for at det går riktig for seg. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
OPP OG NED: Skal du bli en god hopper, er spenstøvelser sentralt. Her sørger Andreas Stjernen for at det går riktig for seg. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer