Artisten Alieu åpner dørene

VALENCIA (Dagbladet): - Bestefaren min het det, jeg heter det, men jeg har ikke følt for å si det til noen. Men da jeg kom hit til Valencia, vurderte jeg sterkt å ha det på drakta. Som artistnavn, sier John Alieu Carew.

Det var selvfølgelig AS Mini på TV-jobb som slapp katta ut av sekken da Store-John åpnet dørene for den lille og Dagbladet i går kveld.

På en utenlandstur, den gangen gutta var lagkamerater i Rosenborg, hadde han vært i Store-Johns pass og sjekket ut det Mini sjekker i andres pass når han er nysgjerrig.

Men hvorfor ble det ikke sånn - hvorfor gikk ikke Store-Johns sterke vurderinger i mellomnavnets favør slik at han i morgen kveld ville møtt Manchester United med Alieu - og ikke Carew - på ryggen? Alieu som ifølge Store-John betyr styrke. Og som uttales Ællju. Til ære for bestefaren og overraskelse for alle oss andre?

- Det hadde blitt for mye styr, sier Valencia-proffen. - Da jeg kom hit, var det så mye Carew, Carew, Carew. Og derfor droppet jeg det - jeg følte det ville blitt for dumt. Det er ikke bare å få et helt nytt navn heller.

Mangler parabol

Store-John Alieu Carew bor som de fleste andre av oss i et møblert hjem. Når han ikke bor på hotell, som han gjør veldig ofte. Og det ryktes at han har alt - vi sier i hvert fall at han har råd til å kjøpe seg det - vi som hører om proffenes gigalønninger der vi bor i alle de andre møblerte hjemmene. For Mini tok det ca. 10 sekunder å finne en mangel.

- Nei, jeg har ikke parabol, sier Carew.

- Og jeg gruer meg til den dagen jeg skal skaffe meg det. For i dette landet går sånne ting så sakte at jeg vet det kommer til å ta en måned. Jeg blir stressa bare ved tanken.

Mangler ikke penger

At han ikke har scoret mål på fem og en halv kamp, og derfor fortsatt er ett mål unna en feit bonus den 10. scoringa vil gi, tar han derimot som han tar livet generelt. Med ro. Ja, uforskammet ro, vil jeg påstå. For det er eldre og langt mer rutinerte fotballmillionærer enn John Carew som har latt seg drukne i måltørkens forventningspress. For ikke å snakke om cashen.

- Jeg gidder ikke snakke om det, sier han.

- Jeg tjener nok som jeg gjør og trenger ikke de pengene. Og derfor vil jeg ikke si mer enn at det kommer en bonus når jeg scorer det neste målet. - Jo forresten, og dette er veldig Carewsk:

- Hvis det ikke blir bonus, vil det bety at den andre delen av sesongen har vært veldig dårlig for min del.

Starter mot United

Da Carew heller ikke scoret mot Numancia sist lørdag, og innhopper Diego Alonso kom inn og gjorde det, vokste spørsmålstegnet ved nordmannens startsjanser mot Manchester United på Mestalla i morgen kveld. Sjøl Store-John sa at han så muligheten for at han ble vraket. Men i går kveld, etter et par treninger og gode ord fra trener Hector Cupér, var han igjen på offensiven.

- Slik jeg vurderer det, er det 95 prosents sjanse for at jeg spiller, sier han til Dagbladet.

  • Først tre timer før avspark vet John Carew om han starter.
HUMØRFYLT: Med Mini i stua sitter latteren løst.
HJEMME HOS ALIEU: John Carew hjemme i sin trivelige stue. Bildet på bordet er av søsteren Elisabeth.
MINI-BESØK: John Carew har besøk av Mini. Her utveksles Valencia-trøya.
TJENER NOK: John Carew vil ikke snakke om 10-målsbonusen. - Jeg tjener nok som jeg gjør, og trenger ikke de pengene, sier han.