Artur skreik av redsel

VIKERSUND (Dagbladet): Russeren Artur Khamidullin (22) skreik av redsel. Sekunder seinere traff han unnarennet med skuldra og ble slengt kast i kast nedover. Bevisstløs og blodig ble han tatt hånd om av hjelpemannskapene.

- Khamidullin hadde flaks som ikke brakk noe, sier doktor Inggard Lereim til Dagbladet.

I natt lå Khamidullin til observasjon på Buskerud sentralsjukehus i Drammen. Det er også gjort undersøkelser (computertomagri) av hjernen hans. I dag blir han skrevet ut fra sjukehuset.

- Trolig er han med igjen i Lahti og Holmenkollen de to første helgene i mars. Dit reiser han sannsynligvis sammen med Valery Kobelev, som hadde et tilsvarende fall i Planica i fjor, får Dagbladet opplyst av den russiske lagledelsen i Vikersund.

Mistet hjelmen

Khamidullin og Kobelev er kamerater og bor som regel sammen når de er på hopprenn. I tur og orden har de sjokkert hoppverden med dramatiske fall som nær har endt i tragedie.

Khamidullin mistet hjelmen da han traff bakken, og ble straks slått bevisstløs.

- Jeg har så vondt i hodet. Hvor er jeg? var det første han sa da han kom til bevissthet igjen etter gårsdagens Vikersund-grøss.

- Khamidullin hadde hell i uhellet. Han kan takke den fine prepareringen i unnarennet for at det ikke gikk verre. Den begrenset skaden, sier doktor Inggard Lereim.

Artur skreik av redsel

Strengere krav

På det verste i går var vindkastene oppe i 10 sekundmeter. Da Khamidullin hoppet, var det nesten stille. Det hjalp ikke, så lenge han var livredd.

- Det burde ikke vært hoppet under slike forhold, sier landslagstrener Ludvik Zajc.

- Kravene må bli strengere til hvem som skal få hoppe skiflyging, mener landslagssjef Hroar Stjernen.

- Det er vanskelig å ha tillit til en jury som sier klart når det blåser så sterkt som i går, sier verdenscupleder Martin Schmitt.

FOTNOTE: Artur Khamidullin er ikke kvalifisert for deltakelse i verdenscupen, men får stille opp i VM i skiflyging. Forstå det dem som vil.

STYGT: Russeren Artur Khamidullin opplevde marerittet i Vikersund i går. Han ble slengt kast i kast nedover unnarennet i gigangbakken.