Arven etter Andy Capp

Hartlepool United har liksom vært en liten favorittklubb i mange år. Grunn: Andy Capp. Nå er Andy for lengst sistereserve, og klubben satser på opprykk. Denne sesongen ser det lovende ut fordi Martin Hollund er en god sisteskanse.

Hollund var keeper hos Brann, men for to og et halvt år siden dro han over Nordsjøen til nordøst-England og Hartlepool.

- Jeg fikk ikke fornyet kontrakt med Brann. Jan Ove Pedersen spilte her da, og klubben manglet en keeper. Han anbefalte dem om å ta kontakt med meg, jeg prøvespilte og så ble det kontrakt, sier Martin Hollund.

Kontrakten hans går ut denne sommeren.

Får ros

- Foreløpig har jeg ikke snakket med klubben om framtida, men jeg håper og regner med at jeg blir, sier Hollund.

Som roses av klubben: Uten ham hadde vi ikke vært der vi er i dag, sier pressesekretæren i Hartlepool.

- Bakgårdsklubb?

- Sikkert mange i Norge som er av den oppfatning, men de som kommer over hit for å se oss spille blir overrasket over det høye nivået. Jeg tror vi holder norsk 1. divisjonstandard. Utrolig bra stemning på kampene, vi har et snitt på 3000 på hjemmekampene. Det er bra, sier Hollund.

Ambisjoner

Hartlepool har alltid vært en sliter i de lavere divisjonene. Klubben har altfor ofte endt opp som nummer 20. Nå er det ambisjoner om opprykk.

- Ja, vi skal opp. På sikt håper vi å være i 1. divisjon, sier Hollund.

Som ikke er aleine-nordmann i klubben. I sommer kom Thomas Tennebø over fra Fana.

- Thomas spilte kamper i fjor høst, men nå har han ikke vært med så mye, sier Hollund, som mener han er blitt en bedre målvakt av å spille i engelsk 3. divisjon.

- Vi spiller utrolig mange kamper, så langt denne sesongen er det rundt 40. I påsken skal vi spille to. Du blir bedre av å spille, sier Martin Hollund.

Målvakt uten samme pubtradisjoner som den gamle helten Andy Capp.

ANDY OG MARTIN: Sistereserven og sisteskansen. Sammen er de to Hartlepool'erne dynamitt.