Arvesen: - Mer vondt enn i går

Kurt Asle Arvesen har ikke blitt bedre etter fallet tirsdag.

Den stygge velten tirsdag var nære ved å sende 29-åringen ut av rittet, men hardhausen i danske CSC tråkker videre med store smerter.

- Frisk og rask er jeg ikke i det hele tatt. Jeg må smyge meg ut av sengen om morgenen, og det gjør utrolig vondt i brystet, over hele venstresiden og i mageregionen, sa Arvesen før start.

- Det sies at slike skader er verst den andre dagen, så jeg får bite tennene sammen i dag og håpe det går. Etappen er jo relativt kort.

Dagen før ble en kraftprøve på flere måter, både for Arvesen og en forkjølt Thor Hushovd. Førstnevnte måtte sitte mest mulig for å unngå smerter i de harde stigningene.

- Formen førte til at jeg følte meg brukbar i går. Det største problemet var å stå oppreist. Jeg forsøker å stå litt, men det lar seg ikke gjøre på vanlig måte, sa han.

Denne natta var den verste hittil. Kroppen har fått juling i to svært stygge velter, den første i spurten på 2. etappe. Ytterligere to ganger har Arvesen vært i asfalten.

- Det var ille i natt. Jeg måtte ha smertestillende medisiner for å sove. Utpå natta gikk virkningen ut, og jeg måtte lirke meg ut av sengen for å gå på do. Det var smertefullt, sa Arvesen.

(NTB)

STYGT FALL: Kurt Asle Arvesen måtte hjelpes på beina etter velten tirsdag. Han sov ikke godt i natt.