Arvesen: - Tilgir ikke meg selv

Kurt Asle Arvesen (32) misset det avgjørende bruddet - og da var toget gått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Dagbladet.no tidligere i dag: Etappeseier, som avtalt

Alle utbruddsforsøk fikk med seg Kurt Asle Arvesen (32) - utenom det avgjørende - i Giro d\'Italia fredag.

- Utrolig skuffende at jeg ikke ble med der. Jeg var med på absolutt alt som skjedde og var også med da en større gruppe gikk løs etter 50 km. Men jeg trodde ikke noe på at det fikk gå av gårde. Det tilgir jeg ikke meg selv for, sa Arvesen til NTB etter etappen.

Gruppen nordmannen var med i ble utsatt for et kontraangrep. Og i stedet for et forventet råkjør fra lederlaget Liquigas inn i fjellet Monte Terminillo, tok hovedfeltet det med ro og lot utbryterne fare av sted. Uten Kurt Asle Arvesen.- Tanken var å spare litt på kruttet, og jeg ventet at Liquigas skulle ta inn bruddet. Derfor kastet jeg meg ikke med og tok det i stedet rolig opp fjellet. Da var løpet kjørt, medga 32-åringen.

Rett valg

Han ble sittende med hovedfeltet inn og lot utbryterne på fem mann få over sju minutters ledelse. Colombianeren Luis Felipe Laverde vant etappen, og italieneren Marco Pinotti tok over den rosa ledertrøyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer