Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arvesen avanserer i Sky-systemet

Nå blir han sportsdirektør.

DIREKTØR Kurt Asle Arvesen skal ikke fungere som coach i Sky-systemet neste år, i stedet blir han sportsdirektør på heltid.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DIREKTØR Kurt Asle Arvesen skal ikke fungere som coach i Sky-systemet neste år, i stedet blir han sportsdirektør på heltid. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Kurt Asle Arvesen gikk rett over i en trenerrolle i Sky-systemet, da han avsluttet egen sykkelkarriere etter 2011-sesongen.

Nå bekrefter eresfjordringen at han blir værende i det britiske laget. Denne gangen ikke som coach, men som fullblods sportsdirektør:

- Det stemmer, og jeg har jo også fungert som sportsdirektør i mine to tidligere sesonger. Det var et ønske fra lagets side om at jeg skulle arbeide som sportsdirektør på fulltid. Jeg takker for tilliten de har vist meg, sier Arvesen til procycling.no.

To norske Sky-direktører Dermed er det to norske sportsdirektører i Team Sky i 2015. Etter årets Paris-Roubaix, startet Gabriel Rasch opp sportsdirektørrollen under Tour de Romandie.

Hole-væringen vil trolig gå inn i team med Servais Knaven i vårklassikerne neste år. Opplegget for sportsdirektørene legges i disse dager, forteller Arvesen.

- Det som er helt sikkert er at jeg starter opp med Tour Down Under i januar, sier Arvesen.

Edvald ut - Lars Petter inn Edvald Boasson Hagen slutter seg til MTN-Qhubeka etter fire år hos Sky, mens Lars Petter Nordhaug har vendt tilbake etter to år i Team Belkin.

Sky-rytterne møtes til samling på Mallorca i desember, og der får de vite mer om rytterplanen neste år.

- Det er et stort puslespill som skal gå opp. Dersom rytterne hadde fått bestemme selv, hadde vi kjørt med 28 mann i Tour de France, humrer Arvesen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media