Arvesen ble historisk

Vant Danmark Rundt for andre gang.

Kurt Asle Arvesen tok sammenlagtseier i Danmark Rundt på sykkel søndag.

Han er den første som har vunnet dette rittet to ganger.

- Overraskende

- Det er helt fantastisk at jeg skulle klare dette, og jeg må innrømme at dette var en overraskende seier, men den smakte desto bedre, sa Kurt Asle Arvesen til NTB etter at den sjette og siste etappen i Danmark Rundt på sykkel var unnagjort.

Han overtok den gule ledertrøya etter lørdagens 14 kilometer lange tempoetappe, og verken Arvesen selv eller laget hadde problemer med å forsvare ledertrøya på den siste etappen søndag. Da kjørte rytterne 175 kilometer fra Præstø til Frederikshavn.

Sisteetappen endte med en massespurt, der britiske Mark Cavendish var best.

- Gode bein

- Jeg var sliten etter Tour de France, så jeg hadde ikke ventet at jeg skulle være med å kjempe helt i teten i dette rittet, men beina var bra. Dessuten gjorde laget en flott jobb for meg. Det viser at det er mulig å komme langt med god lagånd og skikkelig spirit også, mente Arvesen.

KURT I GULT: Kurt Asle Arvesen vant i dag Danmark Rundt for andre agng. Dermed ble han historisk. Foto: Thorkil Amdi/Scanpix
KURT I GULT: Kurt Asle Arvesen vant i dag Danmark Rundt for andre agng. Dermed ble han historisk. Foto: Thorkil Amdi/Scanpix Vis mer

Det er fjerde året på rad at en CSC-rytter går til topps i Danmark Rundt. Arvesen vant også i 2004. Han ble dermed historisk, for ingen ryttere har tidligere vunnet to seirer i Danmark rundt på sykkel.

Utfordring på hjemmebane


- Mange kritiserte oss for ikke å ha sterkt nok lag i Danmark Rundt. De kritikerne fikk vi i hvert fall stoppet munnen på, sa Arvesen som skal kjøre to gateritt i Danmark den kommende uken. Torsdag reiser han hjem til Norge for å slappe av litt.

Skjønt så mye avslapning blir et ikke til å begynne med, for Eresfjord Classic står på programmet allerede torsdag.

- Det er et ritt der alle får muligheten til å utfordre Kurt Asle Arvesen. Løypa er ni kilometer lang med en stigning på 500 høydemeter. Alle som stiller har like stor sjanse til å vinne. Slik er opplegget, fortalte Arvesen til NTB søndag ettermiddag.

Han har kjørt både Giro dItalia og Tour de France i år, og fortsatt er ikke sesongen over, selv om det begynner å nærme seg slutten nå. Han har fortsatt VM igjen. Det går i Stuttgart litt senere, i ei løypa som har en profil som kan passe Arvesen temmelig godt.

Men først er det Eresfjord Classic.

Det kan bli tøft nok det - med Arvesen mot «røkla».

(NTB)

<B>JAAAA:</B> Kurt Asle Arvesen går fornøyd opp på podiet.