Arvesen blir filmstjerne

- Ringenes Herre-stemning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Se trailer fra filmen her.

LARVIK/OSLO (Dagbladet.no): I filmen «Overcoming» følger vi det danske sykkellaget CSC, med norske Kurt Asle Arvesen som en av de ni rytterne, i forkant og under fjorårets Tour de France. Danske TV2 sier musikken og stemninga i filmen er «som sakset rett ut av Ringenes Herre-filmene» og at filmen er perfekt for å komme i god Tour-stemning.

Filmen har allerede vært på kino i Danmark i to og ei halv uke.

- Jeg har ikke sett filmen, men den skal være følelsesladet. Sjøl synes jeg dette er veldig artig, sier Arvesen til Dagbladet.no.

Overcoming kommer nok ikke på norske kinoskjermer, men derimot blir den å finne på DVD til høsten.

Sammenlagt-kandidat

- Hyggelig å se at folk liker å se på det vi driver med og synes at det er god underholdning. For sykling i seg sjøl er lite matnyttig, sier Kurt Asle Arvesen.

CSC er et av svært få lag som kan ha at berettiget håp om å få sammenlagtvinneren i årets Tour de France. Discoverys Lance Armstrong er selvsagt den store favoritten, men CSCs Ivan Basso er en seriøs utfordrer.

<strong>PÅ FILM:</strong> Kurt Asle Arvesen er sentral i den nye filmen om sykkellaget CSC, også på grunn av hans velter i fjorårets Tour de France. Her fra den niende etappa. Reuters
PÅ FILM: Kurt Asle Arvesen er sentral i den nye filmen om sykkellaget CSC, også på grunn av hans velter i fjorårets Tour de France. Her fra den niende etappa. Reuters Vis mer

Likevel føler Arvesen seg sikker på at han ikke bare blir en hjelperytter i årets Tour.

- Ikke overmennesker

- Jeg tror det ordner seg for meg. Det er Discovery som skal styre løpet, ikke CSC. Jeg vil få lov til å gå i brudd når jeg har muligheten til det. Etappe 12, 17, 18 og 19 er de jeg har sett meg ut på forhånd, forteller han.

- Føler du deg god nok til å vinne en etappe?

- Ja. Jeg har vunnet en etappe i Giro de Italia, og sjøl om jeg nå skal sykle verdens største sykkelløp, er det ikke overmennesker jeg skal konkurrere mot. Jeg har absolutt en mulighet, sier Kurt Asle Arvesen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer