COACH: Kurt-Asle Arvesen blir ikke sportsdirektør i Team Sky, men har fått en rolle som coach i samme lag. Foto: ALAIN JOCARDAFP PHOTO/SCANPIX.
COACH: Kurt-Asle Arvesen blir ikke sportsdirektør i Team Sky, men har fått en rolle som coach i samme lag. Foto: ALAIN JOCARDAFP PHOTO/SCANPIX.Vis mer

Arvesen blir ikke sportsdirektør i Team Sky

Men blir coach for blant annet Edvald.

Kurt Asle Arvesen kommer til å bli coach i Team Sky neste sesong, og han vil spesielt til å ta seg av oppfølgingen av Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug.

Procycling.no skriver at Arvesen selv bekrefter at han ikke kommer til å bli sportsdirektør i det britiske laget. som coach vil han få mindre reising, og det vil passe ham glimrende.

Han har trent mye med de norske lagkameratene utenom sesongen det siste året, og dette samarbeidet kommer til å fortsette for fullt, men nå med Arvesen for det meste i følgebilen.

- Jeg får jobbe enda tettere på utøverne og får fulgt dem tettere opp i treningsarbeidet hjemme. Som utøver vet jeg godt at det ikke alltid er like motiverende å legge ut på lange treningsturer året rundt.

- Det var dette jeg hadde mest lyst til å drive med, sier han til procycling.no.

Han understreker at han kommer til å delta aktivt under treningssamlinger, og den første i hans nye rolle kommer til å gå på Mallorca i desember.

Selv om Arvesen er håndplukket til å ta seg av Team Skys norske ryttere, kommer han også til å få ansvar for flere andre, men det er foreløpig ikke avklart hvem det blir.

(NTB)