Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arvesen, Boasson og Nordhaug til Team Sky

Endelig bekreftet.

NORSK TRIO: Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug blir lagkamerater i Team Sky neste sesong. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
NORSK TRIO: Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug blir lagkamerater i Team Sky neste sesong. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

|||HØVIK/OSLO (Dagbladet.no): Kurt Asle Arvesen (34), Edvald Boasson Hagen (22) og Lars Petter Nordhaug (25) kan nå endelig fortelle omverdenen at de skal sykle for nyopprettede Team Sky neste sesong.

Det har vært den dårlig skjult hemmelighet at spesielt de to sistnevnte rytterne kom til å gå til det britiske laget, og i dag ble de presentert under en seanse på Høvik utenfor Oslo.

- Jeg har hatt to fine år i Columbia, hvor jeg jobbet med gode sportsdirektører og gode ryttere. Nå har jeg lyst til å prøve noe nytt, og dette virker spennende, sier Boasson Hagen.

Arvesen i Spania
Arvesen sykler for tida Spania rundt, og han derfor ikke til stede under presentasjonen, men han la ut følgende bekreftelse på sin hjemmeside kort tid etter at pressekonferansen på Høvik startet:

- At Team Sky ønsker min kompetanse og samtidig ønsker å satse på meg nå som jeg nærmer meg slutten av karrieren, er utrolig hyggelig og ikke minst spennende. I tillegg gleder jeg meg til å kjøre med flere norske på laget.

Eresfjordingen har imponert internasjonalt i flere år, og har blant annet seire i både Giro d'Italia og Tour de France. Han har også vært en svært verdifull hjelperytter i Saxo Bank, og bidro i fjor sterkt til at Carlo Sastre vant den gule trøya i Frankrike. For noen uker siden sa også Lance Armstrong at han ville vurdere Arvesen til sitt nye lag, Radio Shack.

Det norske supertalentet Boasson Hagen har hatt en fantastisk sesong. To etappeseire i Giro d'Italia (en lagtempo), seier i Gent-Wevelgem, etappeseier i Polen rundt og sammenlagtseier i Benelux rundt.

- Dette er bare helt rått, fy fader. Det er sykt det den mannen gjør. Jeg er ikke bare imponert, jeg er helt nede på knærne, sa tidligere proffsyklist Atle Pedersen til Dagbladet for et par uker siden.

Ifølge TV 2 kommer Boasson Hagen til å tjene 8-9 millioner kroner i året i Team Sky, men hovedpersonen selv sier det vil være langt mindre.

Får sykle Touren
Boasson Hagen har hatt stor suksess i Columbia, som er det laget med flest seire denne sesongen.

- Det er mange som har spurt meg hvorfor jeg ikke vil fornye med dem. Jeg har hatt bra resultater og fått god oppfølging, men det er spennende med nye utfordringer.

Han har fått lovnader om å sykle klassikerne neste sesong - og også Tour de France.

- Meg jeg regner ikke med å bli satset på i Touren allerede neste år, sier han til Dagbladet.

Hans neste oppgave nå er Tour of Britain, som starter neste uke. I fjor vant han tre etapper, men han regner med det blir tøffere i år.

- Jeg har lyst til å vinne etapper og sammenlagtseieren, men jeg har vært litt forkjølet den siste tida og blir nok også bedre passet på i år, sier 22-åringen.

- Stolt
Lars Petter Nordhaug ble norgesmester i landeveissykling i 2006, og regnes som en av landets fremste syklister. 25-åringen imponerte nylig med sin første etappeseier i Irland rundt. Han vant også en etappe i Tour de Normandie i mars.

- Jeg stolt over å få denne muligheten, sier Nordhaug.

Det har vært mange rykter i forbindelse med Team Sky-laget, men i går ble de første navnene endelig bekreftet: Geriant Thomas, Steve Cummings, Chris Froome, Ian Stannard, Russell Downing og Peter Kennaugh. Her er det snakk om ryttere med suksess fra både OL og VM, og flere av dem har også erfaring fra Tour de France.

Parallelt med presentasjonen på Høvik ble også Juan-Antonio Flecha, Thomas Lövkvist, Simon Gerrans, Kjell Calström, John Lee Augustyn, Greg Henderson og Morris Possoni lansert som nye Team Sky-ryttere.

LAGKOMPISER IGJEN: Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen ble i dag presentert som Team Sky-ryttere. Foto: Morten Holm / SCANPIX
LAGKOMPISER IGJEN: Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen ble i dag presentert som Team Sky-ryttere. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling