Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Arvesen, Boasson og Nordhaug til Team Sky

Norsk trio skal være klar for laget.

TEAM SKY BLIR NORSK: Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug skal alle være klare for det nystartede britiske sykkellaget Team Sky.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
TEAM SKY BLIR NORSK: Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug skal alle være klare for det nystartede britiske sykkellaget Team Sky. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet.no): Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug skal være klare for det nystartede britiske sykkellaget Team Sky, mens Kurt Asle Arvesen også er på vei, skriver TV2 Sporten.

Boasson Hagen har i lengre tid vært nært koblet til teamet, og han skal nå ha fått oppfylt ønsket om å få med seg sin tidligere Joker Bianchi-lagkamerat Nordhaug til de britiske øyer.

Ifølge NTB skal fortsatt ingen avtaler være underskrevet.

- Foreløpig har jeg ingen kommentar, men noe blir avklart neste uke, sier manager Birger Hungerholdt.

Millionlønn
22-åringe Hagen har vært svært heit på sykkelmarkedet den siste tiden, og det toppet seg med sammenlagtseier i ProTour-rittet Benelux rundt i forrige uke.

I går kom den siste verdensrankingen fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), og der ligger nordmannen som nummer tre.

Ifølge TV 2 skal nordmannen ha blitt lovet en årslønn på 8-9 millioner kroner i Team Sky.

Lars Petter Nordhaug ble norgesmester i landeveissykling i 2006, og regnes som en av landets fremste syklister. 25-åringen imponerte nylig med sin første etappeseier i Irland rundt. Han vant også en etappe i Tour de Normandie i mars.

Arvesen vurderer to lag
Samtidig vurderer Kurt Asle Arvesen om han skal velge samme vei.

Eresfjord-rytteren syklet i sin tid sammen med Scott Sunderland i Team Fakta og CSC. Sunderland er nå teamsjef i Team Sky.

- Jeg er nede i to lag nå. Jeg må lese det med liten skrift, så bestemmer jeg meg. Jeg har ingen manager så det tar sin tid. Det evt laget kommer med en pressemelding så snart jeg har printet, signert, scannet og har trykket på «send»-knappen, skriver Arvesen i en sms til Dagbladet.

- Uten at jeg vet noe om det, ville det vært morsomt å sykle sammen med flere nordmenn i laget, utdyper han overfor NTB.

Fem norske A-proffer
I tillegg til Gabriel Rasch utgjorde den norske trioen Norges sykkellag i Beijing-OL i fjor. Nordhaug og Boasson Hagen syklet også sammen for Team Joker Bianchi før Boasson Hagen dro til Columbia HTC.

Kurt Asle Arvesen er norsk mester i landeveissykling, mens Boasson Hagen er tempomester. Dermed blir trolig begge «flaggtrøyene» å se i samme lag neste år.

Norge vil få minst fem A-proffer i verdenstouren neste år hvis Team Sky får dette laget på plass. Fra før sykler både Thor Hushovd (31) og Gabriel Rasch (33) i Cervélo-laget.

Også unggutten Alexander Kristoff (22) står på dørterskelen til profflivet.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å oppnå kontakt med Lars Petter Nordhaug eller Edvald Boasson Hagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling