Arvesen dropper VM

Dermed står Norge uten deltakere på temporittet.

Kurt Asle Arvesen har valgt å droppe VM i temposykling. I stedet skal romsdalingen satse på Pro Tour-rittene.

I utgangspunktet skulle både Thor Hushovd og Arvesen delta i VM i temporitt i Madrid 22. september. I stedet blir det ingen norske ryttere.

- Vi skulle helst hatt med begge to vi, så det er synd at vi ikke har noen på tempoen, sier landslagssjef Svein Gaute Hølestøl til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han bekrefter med det at Norge ikke vil ha deltagere på temporittet i Madrid.

Ingen norske i VM

- Nei, det blir ingen norske der. Det var bare Kurt Asle og Thor som var kvalifisert, bekrefter landslagssjefen, som tilføyer at det ikke er aktuelt å sende NM-treer Knut Anders Fostervold heller.

Både Hushovd og Arvesen har nå takket nei til rittet, etter først å ha vært påmeldt. Hushovd trakk seg siden han satser på fellesstarten i stedet. Arvesen, derimot, ønsker å prioritere CSCs sesongavslutning.

- Jeg får ikke tid til å forberede meg slik jeg ønsker. Derfor har jeg i samråd med lagledelsen bestemt meg for å prioritere annerledes. Jeg prioriterer laget foran egeninteressene mine, sier Arvesen til TV 2 Nettavisen. Han tok avgjørelsen før forrige helg.

Det gjenstår fire ritt i Pro Touren, som er sykkelsportens svar på verdenscupen. CSC leder for øyeblikket i sammendraget, og Arvesen ønsker derfor å bidra til at laget beholder ledelsen.

Prioriterer CSC

- Når CSC leder, må vi prioritere slik. De tre beste rytterne fra hvert lag teller i sammendraget, og da er det viktig å stille med best mulig mannskap. Jeg skal derfor satse på Championship of Zürich og Paris-Tours i stedet for VM, forklarer Arvesen.

Han føler heller ikke at han har så mye å gjøre i tempo-VM ettersom han ikke er en tempoekspert, og at han derfor måtte ha forberedt seg svært godt.

- Det er veldig synd. Jeg tror at Kurt Asle ville ha gjort det bra i Madrid. Løypen passer veldig bra til han siden den er kupert, sier Hølestøl, før han fortsetter:

- Men det er selvsagt ingenting å gjøre med det nå. Jeg skjønner selvsagt også at han ikke vil delta.

Endagersrittene som Arvesen skal delta på går i Zürich 2. oktober, og i Paris 9. oktober.

(ANB)