-  Arvesen er feig

Thor Hushovd gir Kurt Asle Arvesen skylda for hans svake femteplass i NM-fellesstarten. Håpløst, mener Arvesen.

LARVIK (Dagbladet.no): -  Når det blir slik, er det lettere å vinne en etappe i Tour de France enn å bli norgesmester, sier en skuffet Thor Hushovd.

I går var han den store forhåndsfavoritten til fellesstarten i NM. Han kom i mål som nummer fem - flere minutter bak Morten Christiansen.

Han legger hele skylda på Kurt Asle Arvesen og CK Bjørgvin - klubben både sistnevnte og Christiansen sykler for.

Frustrerende

For med en av lagets løpere i gullposisjon, konsentrerte Arvesen og de andre Bjørgvin-rytterne seg bare om å bremse Hushovd. Og uten et sterkt lag i ryggen, var Hushovd sjanseløs.

-  De ødelegger hele løpet, det må ha vært et av de kjedeligste norgesmesterskapene noen gang. Kurt Asle er feig som ikke tør å kjøre. Løpet var veldig frustrerende, sier Hushovd.

Sjølmål

Arvesen forstår ikke kritikken fra Tour de France-kollegaen.

 LA OSS KJØRE: Thor Hushovd ville ha med Kurt Asle Arvesen på å dra opp farten på gårsdagens NM-fellesstart. -  Det ville vært å skyte seg sjøl i beinet, sier Arvesen. Foto: Daniel Sannum Lauten
LA OSS KJØRE: Thor Hushovd ville ha med Kurt Asle Arvesen på å dra opp farten på gårsdagens NM-fellesstart. - Det ville vært å skyte seg sjøl i beinet, sier Arvesen. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

-  Selvfølgelig ville det vært aller best for norsk sykkelsport om en av oss to hadde vunnet, for da kunne vinneren ha kjørt med den norske mesterskapstrøya i touren. Men hva skulle jeg gjort annerledes? Hvis jeg hadde dratt Thor opp i gullposisjon mens en lagkamerat lå godt an, ville det vært som å score sjølmål i fotball, sier Arvesen.

-  Dessuten kan jeg ikke hjelpe Thor hvert år. Hadde ikke jeg dratt ham opp i fjor, ville han ikke blitt norgesmester. Laget vårt vant i dag, og jeg er fornøyd, sier Arvesen.

Refser Kvålsvoll

Både Arvesen og hans sjef i Bjørgvin, Per Ivar Bøe, hevder teamet rundt Hushovd på telefon kvelden før prøvde å overtale ryttere fra andre lag til å hjelpe Grimstad-gutten til seier.

-  Er det feigt å angripe, noe vi gjorde fra start av? Hvis det vi gjør er feigt, hva er da det Atle Kvålsvoll (Hushovds trener) gjør kvelden før? spør Bøe Dagbladet.

Kvålsvoll avviser imidlertid at han har prøvd å «kjøpe» løpere til å sykle for Hushovd.

Ødelagt

-  Vi hadde en treningstur fredag sammen med Knut Anders Fostervold (tidligere fotballspiller, nummer tre i tempoen onsdag) og Lars Berger (skiskytter som deltok i NM). Men å gå derfra til å si at vi har kjøpt løpere, er det langt. Dette får stå for deres regning, sier Kvålsvoll til Dagbladet.

Han mener, i likhet med Hushovd, at løpet ble ødelagt av taktisk spill.

-  Sånn er sykkel, men jeg synes synd på dem som hadde kommet for å se på og som ikke skjønte noe av det som foregikk.

-  Det viktigste for meg er likevel at Thor er i form. For han var best i dag, sjøl om han ikke fikk vist det.