Arvesen forsvarer utestengelsen av Contador

- Astana-navnet gir bismak.

PASSO FEDAIA (Dagbladet.no): Kurt Asle Arvesen forstår godt at Tour de France ikke bøyer av for presset, og inviterer Alberto Contador som nå viser seg frem som verdens kanskje beste etapperytter igjen.

Søndag syklet Contador seg inn i Maglia Rosa i Giro d\' Italia etter en beintøff etappe i Dolomittene. Den rosa trøya er beviset på at han er i føringen i det italienske treukersrittet. Contador er omdiskutert, og selv om han er tittelforsvarer i Tour de France, får han ikke forsvare den gule trøya i juli.

Tour de France-arrangøren (ASO) vil ikke ha med laget hans, Astana. Kurt-Asle Arvesen forsvarer ASOs beslutning.

- Bismak

- Det er utrolig dårlig reklame å ha med navnet Astana i Tour de France. Slik sett forstår jeg Tour-arrangøren. Folk flest får en bismak når de hører det navnet, sier Kurt-Asle Arvesen til Dagbladet.

Det er fjorårets dopingskandaler i Astana som har ført til at den franske arrangøren ikke vil ha med laget i årets største ritt. Etter at Aleksandre Vinokourov ble tatt for doping under fjorårets ritt, reiste laget hjem i skam.

Arvesen legger til at Astana har det samme antidopingopplegget som CSC. Tidligere under giroen gikk Contadors lagkamerat Andreas Klöden ut og mente at Astana hadde et langt bedre antidopingopplegg enn de små lagene som er med i giroen. Det falt ikke i god jord hos flere av konkurrentene.

- Klöden har helt rett i det poenget. Slikt sett forstår jeg deres frustrasjon for at de ikke er med i Touren. Men de må nok vente litt og bevise at de kan kjøre en sesong uten skandaler, mener CSC-syklisten.

IKKE TIL TOUREN: Alberto Contador, her iført rosa ledertrøye og flankert av pene premiepiker, får ikke sykle Tour de France. Foto: EPA/Scanpix
IKKE TIL TOUREN: Alberto Contador, her iført rosa ledertrøye og flankert av pene premiepiker, får ikke sykle Tour de France. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

McEwen refser Tour de France

Det er imidlertid ulike syn på saken i sykkelverdenen. Thor Hushovds spurtrival Robbie McEwen har trukket seg fra videre deltakelse i det italienske rittet. Men før han forlot rittet, gikk han knallhardt ut mot arrangøren av Tour de France på grunn av utelukkelsen av Astana. McEwen er også kjent som en av de sterke stemmene i feltet.

- Dette er ikke demokrati det som foregår i de store rittene nå. Tour de France-arragnøren gjør tydeligvis bare som de vil, sier McEwen til Dagbladet.no.

Han ristet på hodet over at fjorårsvinneren av Tour de France ikke kommer til aa få sjansen til å forsvare tittelen. I nyere tid er det bare den nå avdøde legenden Marco Pantani i 1999, som ikke fikk muligheten til å forsvare tittelen året etter seieren. Det skjedde på grunn av en dopinghistorie i nettopp Giro d\'Italia.

- Jeg syns det er veldig galt at Astana ikke får være med med i årets Tour de France. Rytterne som er der nå har helt klart ikke noe å gjøre med de som var der i fjor, mener den suksessrike sprinteren

Tror ikke på deltakelse

- Jeg tror ikke Tour de France vil forandre mening, sa Contador på pressekonferansen før rittet. Han forbereder resten av sesongen uten storrittet i juli.

Contador hadde det tøft på gårsdagens etappe da han måtte slippe rivalene opp mot Alpe de Pampeago. Men etter dagens etappe er det han selv som har kommandoen i rittet laget egentlig ikke skulle delta i. Selv uten optimale forberedelser har Contador kjørt seg i form i løpet av rittets to første uker.

Arvesen forsvarer utestengelsen av Contador

På pressekonferansen i Palermo før rittet startet 10. mai sa han at han bare måtte ta en dag av gangen og at han kom til å slite i fjellene. Nå ser det imidlertid ut til at spanjolen blir sterkere dag for dag.

Prestasjonen øker presset på Tour de France som holder fast ved at de ikke skal ha med Contador og resten av Astana-laget i Tour de France.

Nå er igjen Contador i medias søkelys og ut fra pressekonferansen fulgte en hale av journalister den spanske stjernen - helt til han smelte igjen døra til Astana-bilen utenfor pressenteret på Marmolada-fjellet.

BISMAK: Kurt Asle Arvesen forstår at Tour de France-arrangørene ikke vil ha med Astana-laget til sommeren.