Arvesen går for seier onsdag

Vil være med i brudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kurt Asle Arvesen var glad for å være ferdig med Alpene. Nå håper CSC-rytteren at han kan kjempe om seier på onsdagens etappe i Tour de France.

Nordmannen er offensiv foran tiende etappe som skal gå mellom Tallard og Marseille i Sør-Frankrike.

- Jeg får prøve å komme meg i brudd slik at jeg kan kjempe om etappeseier. Det føltes ok på slutten av etappen i dag (tirsdag), og jeg satser på at det gjør det onsdag også, sa Arvesen til NTB.

Eresfjordingen har vunnet to etapper i Giro dItalia, men har aldri gjort det samme i Tour de France. Det håper han at lagledelsen vil la ham få sjansen til nå.

- Ja, det tror jeg. De lar meg nok få prøve meg hvis jeg er i en god posisjon, fortalte CSC-rytteren, som kan vise til en annenplass på 17. etappe fra 2005.

Men på mandagens 195,5 kilometer lange klatreetappe var det ikke mye sprut i beina til Arvesen. Han kom i mål snaue halvtimen bak etappevinner Juan Mauricio Soler fra Colombia.

- I dag slet jeg i starten, men det løsnet etter hvert. Det var ikke min etappe i dag. Jeg får prøve meg onsdag, sa nordmannen.

Sykler for Sastre

Arvesens og de øvrige hjelperytterne i Team CSC har hatt som rolle å bistå sammenlagthåpene Carlos Sastre og Fränk Schleck i fjellene.

Sastre syklet inn til tiendeplass tirsdag og er 3.40 minutter bak Michael Rasmussen i den gule ledertrøyen, mens Schleck fikk det tungt og måtte gi slipp på teten. Dermed vil CSC-laget konsentrere seg mest om å hjelpe Sastre framover.

SUGEN PÅ Å PRØVE SEG: Kurt Asle Arvesen har fått grønt lys til å stikke i brudd. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
SUGEN PÅ Å PRØVE SEG: Kurt Asle Arvesen har fått grønt lys til å stikke i brudd. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Det har vi egentlig gjort hele tiden, men vi har hatt to kort å spille på. Ingenting er avgjort, og det er mange harde etapper igjen. I utgangspunktet sykler vi for Sastre. Han har vist seg stabil og har mer erfaring, fortalte Arvesen til NTB.

Etter knallharde etapper i Alpene, ser 32-åringen nå fram til flatere terreng før det er klart for nye kraftprøver i Pyreneene.

- Det blir godt det, absolutt. Det var tøft i høyden, sa Arvesen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer