Arvesen gir seg i Team Sky - vender hjem til Norge

Takket nei til Team Sky.

TIL NORGE: Kurt Asle Arvesen gir seg som sportsdirektør i Team Sky. Han blir nå en del av  Uno-X Hydrogen.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TIL NORGE: Kurt Asle Arvesen gir seg som sportsdirektør i Team Sky. Han blir nå en del av  Uno-X Hydrogen.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): De siste ukene har det norske utviklingslaget Uno-X Hydrogen holdt samtaler for å få en ny sportslig leder på plass foran neste sesong.

Tirsdag kunne laget offentliggjøre at Kurt Asle Arvesen hadde takket ja til tilbudet. Han avslutter samtidig sitt virke som coach og sportsdirektør hos Team Sky.

– Dette er en stor dag for laget vårt, men også for norsk sykkelsport. At vi får hjem slike ressurspersoner for å bidra med utviklingen av norske syklister, det synes jeg er stas, sier Jens Haugland på vegne av Uno-X Hydrogen Development Team til procycling.no.

Overgangskupp

Haugland mener de har gjort litt av et kupp på overgangsmarkedet.

– Hva kan du si om hvordan prosessen har vært for å få dette til å gå i orden?

– Vi fikk et signal om at han kanskje vurderte andre løsninger i egen hverdag av familiære årsaker etter at han har vært mye ute på reise i mange år. Det ble starten på en god dialog som har vart en god stund. Arvesen representerer en sjelden rase i Norge både i kraft av hva han har gjort som sykkelrytter og bakgrunnen han har som leder i Sky-systemet. Det er ikke mange andre som matcher det, sier Haugeland og fortsetter:

- Det er en drømmesituasjon for oss og våre unge ryttere. Jeg tror du ikke finner mange blant utøvere, trenere og ledere som har beina sine så godt plantet på jorda som Kurt Asle Arvesen. Han kommer ifra Eresfjord og har klokkeklare holdninger hva gjelder hard jobbing for å oppnå gode resultater. Jeg har hundre prosent tillit til at han vil forvalte vår kongstanke, som er å bygge opp og utvikle unge ryttere med gode holdninger for norske kontinentallag og profflag utenfor landegrensene våre.

Gikk til Sky i 2010

Etter seks år som rytter hos Team CSC og senere Team Saxo Bank, meldte Arvesen overgang til Team Sky foran lagets debutsesong på landeveien i 2010.

Han ga seg som aktiv rytter to år senere, og har siden hatt lederverv i det britiske storlaget.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer