Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arvesen har ikke gitt opp håpet om Tour de France

Søndag får han beskjeden.

HÅPER Å BLI TOUR-KLAR: Kurt Asle Arvesen sykler for tiden i Sveits rundt. Søndag får han beskjed om han får sykle Tour de France.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HÅPER Å BLI TOUR-KLAR: Kurt Asle Arvesen sykler for tiden i Sveits rundt. Søndag får han beskjed om han får sykle Tour de France. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Søndag får Kurt Asle Arvesen beskjed om han får billett til årets Tour de France.

Etter et mislykket Tour of California for tre uker siden, hadde Arvesen gitt opp håpet om å få sykle det prestisjefylte rittet.

Nå har han fått tilbake troen.

Etter formbedring i Sveits rundt, og en god gjennomkjøring på dagens 204 kilometer lange etappe, er han optimist.

- Inntil nå har jeg ikke bevist at jeg er verdig en plass. Men jeg håper det skal snu, sier Team Sky-rytteren til TV 2.

- Thor er i form Tour de France starter 2. juli - om drøye to uker - og Thor Hushovd viste i går at han har skumle hensikter med sin etappeseier i Sveits rundt.

- Thor går for å vinne en etappe eller to den første uka, og eventuelt kapre den gule trøya. Førsteetappen er ganske tøff, med kupert avslutning. Og så er det lagtempo ganske tidlig, der Garmin Cervelo har et bra lag. De bør være med og kjempe i toppen, sa Hushovds trener, Atle Kvålsvoll til Dagbladet i går.

I BEDRE FORM:Kurt Asle Arvesen slet i Tour of California. Nå er han i bedre form i Sveits rundt. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP
I BEDRE FORM:Kurt Asle Arvesen slet i Tour of California. Nå er han i bedre form i Sveits rundt. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP Vis mer

Nå melder også Kurt Asle Arvesen seg på i kampen om en plass på Sky sitt Tour de France-lag.

9 av 14 får sykle touren 36-åringen er en av 14 ryttere som kjemper om ni plasser på laget. Han klarte ikke fullføre Tour of California for tre uker siden, men sier at formen er bedre enn på lenge.

- Min formkurve peker oppover, og det er ennå noen uker til touren, så jeg håper det skal gå min vei, sier Arvesen.

- Jeg har heldigvis, i motsetning til mange andre som kjemper om Tour de France-plass, fått prøvd det før. Men det er klart at det ville vært stort å avslutte i Frankrike det siste året som proff, sier han.