Arvesen hentet sin femte NM-tittel

Slo Hushovd og Boasson Hagen.

TOK GULLET: Kurt Asle Arvesen, her fra OL i Beijing, slo Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen på dagens NM-fellesstart. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
TOK GULLET: Kurt Asle Arvesen, her fra OL i Beijing, slo Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen på dagens NM-fellesstart. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .Vis mer

|||Arvesen tok sin femte NM-tittel i fellesstart. Ingen annen nordmann har flere enn tre titler.

— En av hovedårsaken til jeg deltar i NM er jo å få kjøre med den spesielle flaggtrøya. Jeg satser på få til en bra trøye også denne gangen, sa Kurt Asle Arvesen til NTB.

Arvesen ble med i det avgjørende bruddet, mens de to andre favorittene Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen ble sittende i feltet.

På den siste av de 10 rundene i det 187 kilometer lange rittet tråkket Boasson Hagen og Hushovd sammen opp til tetgruppen.

De tok inn to minutter, men Arvesen slo til akkurat da de kom opp. Han skaffet seg en liten luke, og holdt akkurat unna med noen få sekunder på de få kilometerne som sto igjen.

Typisk Arvesen— Det var vel en typisk Arvesen-avslutning. Selv om løypa ikke var blant de tøffeste så ble det et hardt ritt med stort fart og 30 grader varme. Det ble en taktisk triumf for meg og det lille Nesset CK-laget. De andre ofret seg 100 prosent for meg, sa Saxo Bank-syklisten.

I Tour de France får Arvesen hjelperytterrollen, og han er forberedt på å hjelpe lagets stjerneryttere som Fabian Cancellara og brødrene Andy og Fränk Schleck.

— Du satser vel på en ny etappeseier i Tour de France?

— Det er det Bjarne (Riis) som bestemmer. Det er ikke meg imot om jeg får muligheten igjen, men målet med Touren er at jeg skal kjøre for laget, sa Arvesen.

Hushovd spurtslåttAlexander Kristoff fra Joker-Bianchi-laget ble nummer to etter å ha spurtbeseiret Hushovd igjen.

Kristoff slo Hushovd i spurten også da han ble norgesmester i 2007, og Hushovd har fortsatt til gode å slå Kristoff i en spurt.

Edvald Boasson Hagen, som tidligere i uken vant NM i tempo, endte på sjetteplass etter å ha brukt altfor mye krefter på å hente inn bruddene.

(NTB)

SPURTSLÅTT: Thor Hushovd. Foto: Steve Yeater / AP.
SPURTSLÅTT: Thor Hushovd. Foto: Steve Yeater / AP. Vis mer