Arvesen jaktes av flere profflag

Følges av fire lag.

T-Mobile er brennhett. I tillegg jakter fire andre storlag på underskriften til proffsyklist Kurt Asle Arvesen (32).

Eresfjordingen håper på en eller annen form for avklaring innen Tour de France-starten i begynnelsen av juli. For også danske Team CSC ønsker seg nordmannens tjenester videre. Kontrakten med det danske laget går ut etter denne sesongen.

- Klart det har betydning for min framtid i Team CSC om jeg får sykle Tour de France. Og det vet Bjarne (Riis, teameier). Jeg vil gjerne sykle Tour de France en gang til. Om det ikke er mulig å få til i Team CSC, må jeg bytte lag, sier Kurt Asle Arvesen til NTB.

Håper på tilbud


Giro dItalia-etappevinneren har fått flere henvendelser fra andre lag. Mest interessant hittil er tyske T-Mobile, som får supertalentet Edvald Boasson Hagen (20) i stallen neste sesong.

- Jeg har pratet med T-Mobile, men det er lite konkret ut over den praten. Forhåpentligvis får jeg et tilbud i løpet av den nærmeste framtid. En positiv faktor er det at Boasson Hagen skal sykle for dem. Dessuten har laget nå en god, sunn og fornuftig holdning. Og det tar antidopingarbeidet på alvor, hevder Arvesen.

32-åringen sier han har vært helt åpen med sin egen lagledelse om tankene sine.

- Vi har en helt åpen dialog, ingenting skjer bak ryggen på noen. De vet at jeg har pratet med T-Mobile, og de vet at jeg vurderer lagbytte om jeg ikke får sykle Tour de France hvis formen er der. Samtidig forstår jeg godt at det er hard kamp om plassene og at de vil ha med det beste laget.

Historisk?
Arvesen har så vidt startet opp igjen treningen etter Giro dItalia, som ble avsluttet 3. juni. Neste ritt for nordmannen blir et endags (lørdag) og et etapperitt i Nederland (neste uke).

Så reiser han hjem til Norge for å forsvare NM-gullet i temposykling (29. juni) og for å vinne sitt fjerde NM-gull på fellesstarten (1. juli) i Brumunddal.

Greier han sistnevnte mål, blir han eneste nordmann i historien med fire NM-gull i fellesstart. Fra før har Arvesen (1997, 98 og 02), Geir Digerud (1977, 78 og 79), Per Digerud (1960, 61 og 64), Odd Berg (1951, 52 og 55) og Erling Kristiansen (1947, 49 og 53) tre fellesstartgull hver.

(NTB)

ETTERTRAKTET: Kurt Asle Arvesen følges av fire profflag, og er gira på å sykle nok en Tour de France. Foto: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet
ETTERTRAKTET: Kurt Asle Arvesen følges av fire profflag, og er gira på å sykle nok en Tour de France. Foto: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet Vis mer