Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIXVis mer

Arvesen kan ha brukket kragebeinet igjen

Maks uflaks i Qatar rundt.

||| (Dagbladet): Kurt Asle Arvesen måtte avbryte sommerens Tour de France etter å ha brukket venstre kragebein på den tiende etappen.

I dag var 34-åringen uheldig igjen.

Under den andre etappen av Qatar rundt deiset Arvesen i bakken, og ifølge Cycle Weekly fryktes det et nytt kragebeinsbrudd. Team Sky skriver det samme på sin Twitter-side.

Arvesen skal ha falt i den nøytrale sonen av traseen, før den offisielle starten. Omstendighetene rundt uhellet er fortsatt ikke kjent.

- Raskt i trening igjenEt eventuelt kragebeinsbrudd kommer naturligvis meget ubeleilig for nordmannen. TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad mener likevel at det ikke trenger å bety så mye for sesongen til Arvesen.

- Det er selvsagt kjedelig, men det er lenge igjen til det viktigste skal skje. «Fordelen» med et kragebeinsbrudd er at man kan komme raskt i gang med trening igjen. Om en uke kan han sitte på en stasjonær sykkel innendørs, sier Kaggestad til Dagbladet.

Forutsatt at det blir bekreftet at det er kragebeinet som er brukket, mener Kaggestad det vil ta omkring et par måneder før Arvesen er i normal konkurranseform - noe avhengig av om han må operere eller ikke. Etter velten i Touren i fjor, ble eresfjordingen operert.

- Det kan bli et problem for ham å sykle Flandern rundt (4. april) og Paris - Robaix (11. april), men dette er null problem i forhold til for eksempel Tour de France, der jeg regner med at han vil få en rolle som road captain, sier Kaggestad.

Edvald i gultArvesen og hans nye Team Sky fikk en perfekt start da ingen var raskere på lagtempoen i går. Edvald Boasson Hagen fikk æren av å sykle først over mål og stiller i dag med den gule ledertrøya.

Etterpå var det en optimistisk Arvesen som la ut følgende melding på sin blogg:

- Vi vant dagens lagtempo i Qatar! Sinnsykt artig. Vi fant rytmen fra start og laget fungerte utrolig bra sammen. Husk at noen av oss har aldri kjørt sammen, tross det kjempet vi oss inn til beste tid som senere holdt til seier etter at siste lag hadde gått i mål. Edvald som var en de sterkeste krysset mållinjen først og tok årets første ledertrøye Tour of Qatar! Sinnssykt artig å starte slik i et nytt lag.