Arvesen må under kniven etter ulykke

Går glipp av viktig oppkjøring.

(Dagbladet.no:) Kurt Asle Arvesen var nok en gang uheldig da han veltet og brakk tommelen i forrige uke. Han kjørte inn i litt grus på siden av veien under en treningsleir i California, mistet kontrollen og rullet rundt et par ganger.

- Da jeg kom meg opp på beina var det første jeg så panseret på en bil og lyden av skrikende bremser. Så du kan si at jeg slapp billig fra velten, sa Arvesen etter uhellet.

Grodde feil

Nå viser det seg at han ikke slipper så billig fra det likevel.

Han reiste hjem fra USA på søndag, og i morgen må han under kniven i Molde. Proffsyklisten har ikke lenger smerter i tommelen, men den har grodd litt feil og derfor må han operere.

- Det skal bli greit å få på plass tommelen, for jeg skal jo leve med den resten av livet, sier Arvesen til Dagbladet.no.

Han er ved godt mot tross skaden, selv om den vil sette ham tilbake i oppkjøringen.

- Det er vanskelig å si hvor mye jeg vil tape på dette, men jeg satser på å få syklet litt innendørs på rulle ganske raskt, sier CSC-rytteren.

SATT TILBAKE: Kurt Asle Arvesen mister fire uker med trening på grunn av operasjonen. Her banner han etter å ha tapt spurten i Paris-Tours i fjor høst. Foto: AP
SATT TILBAKE: Kurt Asle Arvesen mister fire uker med trening på grunn av operasjonen. Her banner han etter å ha tapt spurten i Paris-Tours i fjor høst. Foto: AP Vis mer

Satser mot Giro\'n

Arvesen tror det kan gå så lang tid som fire uker før han er skikkelig i gang igjen. Det er lenge, i den viktige oppkjøringsperioden.

- Det er kjedelig, men jeg må bare gjøre det beste ut av det. Jeg kommer kanskje til å være litt svekket i de første klassikerne på vårparten, men får prøve å samle litt overskudd i stedet.

Planen var å sesongdebutere i Volta a la Comunidad Valenciana i midten av mars, men det spørs om han rekker det.

- Jeg satser uansett på å være i skikkelig form når Giro d\'Italia starter i mai. Da vil jeg ha overskudd og være ekstra sulten, lover Kurt Asle Arvesen.