Arvesen manglet saft i beina

Men tror på utbrudd fredag.

To ganger forsøkte Kurt Asle Arvesen (33) å gå med i brudd på torsdagens etappe i Tour de France, men han slapp ikke med da det rette gikk.

Favorittene - og spesielt det laget som bærer ledertrøya - bestemmer i store trekk hvilke ryttere som får lov til å stikke av. Med ufarlige folk i et brudd som kontrolleres med fire-fem minutters forsprang det meste av etappen, blir tilstandene langt roligere i hovedfeltet.

Og slik ønsker favorittene å ha det. Arvesen forsøkte enten på feil tidspunkt eller sammen med feil folk.

- Men det kan være det samme. Plutselig en dag satt jeg med dårlige bein her. Det var ikke «saft» i noe av det jeg forsøkte på. Sånn sett var dette ikke den verste dagen å ha vonde bein på, sa Kurt Asle Arvesen til NTB.

Det er normalt å oppleve slike dager for syklistene i Tour de France. Etter alt å dømme vil Arvesen være tilbake i slag allerede fredag.

Som planlagt var det tyskeren Jens Voigt og Arvesen som ble forsøkt sendt på tokt av Team CSC. Ingen av dem kom med da tremannsbruddet fikk gå av gårde.

- Det er Jens laget helst vil ha med i brudd, så skal jeg dekke opp for ham. Slik blir det sannsynligvis fredag også. Da kommer en dag som er veldig egnet for utbrudd, mente norgesmesteren.

Team CSC opplevde en dag som gikk opp og ned - bokstavelig talt.

VONDE BEIN: Kurt Asle Arvesen hadde ingen god Tour de France-dag i dag. Men i morgen venter nye muligheter. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
VONDE BEIN: Kurt Asle Arvesen hadde ingen god Tour de France-dag i dag. Men i morgen venter nye muligheter. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Da sammenlagtleder Stefan Schumacher hektet i hjulet til en konkurrent bare 500 meter før mål, ble den unge luxembourgeren Andy Schleck hindret. Det tapte den ene av lagets tre sammenlagthåp 45 sekunder på.

(NTB)

\';?>

Arvesen manglet saft i beina