MÅTTE BRYTE: Kurt Asle Arvesen måtte bryte Vuelta a'Espana i dag. I går kræsjet han stygt med en gutt som løp ut i veibanen. Foto:  Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MÅTTE BRYTE: Kurt Asle Arvesen måtte bryte Vuelta a'Espana i dag. I går kræsjet han stygt med en gutt som løp ut i veibanen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Arvesen måtte bryte Spania rundt

Sykkelen ble delt i to etter stygt kræsj med gutt i går.

(Dagbladet): Kurt Asle Arvesen har måttet bryte Vuelta a Espana etter gårsdagens stygge uhell med en gutt som løp tvers over veien i går.

Arvesen ga seg etter 143 kilometer torsdag. Etapperittet skulle være hans oppkjøring til VM i Danmark i slutten av september.

I går anslo eresfjordingen, overfor TV 2 Sporten, at han syklet i 70-75 kilometer i timen da han kolliderte med tilskueren. Til Romsdals Budstikke sier han minst 65 kilometer i timen.

- Jeg så ikke at gutten kom, det skjedde altfor fort. Det eneste jeg tenkte var egentlig at det måtte gå bra med gutten. De tilbakemeldingene vi har fått lyder på at han har en sprukket leppe og noen skrubbsår. Det er ganske utrolig hvis det ikke gikk verre, sier Arvesen til lokalavisa.

Til tross for mange kutt og skrubbsår og smerter i et kne, fortsatte Arvesen rittet i dag. Han sa til TV 2 Sporten før dagens etappe at han ikke trodde skadene skulle hindre ham i å fullføre vueltaen eller true deltakelsen i VM.

Går bra med gutten Team Sky-direktør Steven de Jongh bekrefter overfor lagets nettside at det så vidt de vet gikk bra med gutten.

- Kurts fremste bekymring var at han ville vite at barnet var i orden. Vi snakket med sykehuset, og de gode nyhetene er at det virker som om ingenting er brukket. Vi ble fortalt at han bare har kutt på nesa og leppene, sa de Jongh.

Brast i gråt At det kunne gått mye verre, er det ingen tvil om. Arvesens tidligere lagkamerat Karsten Kroon satt rett bak nordmannen da ulykken skjedde. Han forteller at han trodde det hadde gått helt galt.

- Jeg var overbevist om at både Kurt og gutten omkom. Derfor gråt jeg mens jeg syklet, sier Kroon til VG Nett.