Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arvesen om Lance-fallet: - Sinnssykt brutalt

Mener UCI gjorde det eneste rette.

MISTER ALLE TITLER: Lance Armstrong er fratatt alle Tour de France-titlene - og tidligere proffrytter Kurt Asle Arvesen sier UCI gjorde det eneste rette. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet og Reuters/Eric Gaillard/NTB Scanpix.
MISTER ALLE TITLER: Lance Armstrong er fratatt alle Tour de France-titlene - og tidligere proffrytter Kurt Asle Arvesen sier UCI gjorde det eneste rette. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet og Reuters/Eric Gaillard/NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Det internasjonale sykkelforbundet UCI bekreftet i dag at Lance Armstrong mister alle sine Tour de France-titler og er bannlyst fra all sykkelsport.

- Han har har ikke noe navn i sykkelsporten, og fortjener ikke å bli husket, sier UCI-president Pat McQuaid.

- Brutal sak
Tidligere proffrytter og nåværende coach i Sky, Kurt Asle Arvesen, mener UCI ikke hadde noe valg.

- Det var det eneste riktige å gjøre, og det er ikke veldig overraskende. Jeg har ikke fått med det som ble sagt på pressekonferansen, men fikk med meg overskriftene, sier Kurt Asle Arvesen til Dagbladet.

- Det er selvsagt en trist sak. Jeg har ikke lest rapporten fullt ut, men det jeg har lest er sinnssykt brutalt. Jeg kunne ikke i min villeste fantasi forestilt meg deler av innholdet. Jeg har vært i gamet lenge, og dette hele er trist for sporten, sier Arvesen.

Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) konkluderte med at Armstrong hadde en hovedrolle i det mest sofistikerte, profesjonaliserte og suksessrike dopingprogrammet som noensinne har vært utført i idretten i sin rapport tidligere i oktober.

Syklet mot Lance
UCI har hele tiden vært tause til innholdet - og er også beskyldt for å dekke over flere positive dopingprøver for Armstrong.

- Burde UCI ta mer selvkritikk i kampen mot doping?

- Det er et vanskelig spørsmål, og jeg vil helst ikke uttale meg om det. Det har jo vært noen skifter av ledere , og hvem som skal ha ansvar vil jeg ikke si noe om, sier Arvesen.

SAMMEN I OSLO: Kurt Asle Arvesen og Lance Armstrong (bak) under Oslo Grand Prix i 2009.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
SAMMEN I OSLO: Kurt Asle Arvesen og Lance Armstrong (bak) under Oslo Grand Prix i 2009. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer

Arvesen syklet fem Tour de France - blant annet mot Lance Armstrong. Nordmannen vant én etappe, i 2008.

TV 2s sykkelekspert Ole Kristian Stoltenberg tror flere kan bli rammet som følge av rapporten mot Armstrong.

- Det er nok flere som må se seg selv i speilet, og jeg tror dette bare er begynnelsen. Nå må det ryddes opp også på ledersida, og jeg spår at flere sportsdirektører kan få det tøft i tida som kommer, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Her kan du lese hele Armstrong-rapporten.