Tour de France:

Arvesen om Sagan-disken: - For strengt

Stiller seg uforstående til juryens avgjørelse om å kaste Sagan ut av touren.

(procycling.no): Reaksjonene har vært mange etter den fjerde etappen av Tour de France. Det ble nemlig en voldsom dramatikk på de siste kilometerne da det først gikk en velt halvannen kilometer før mål, før det på nytt gikk galt på de siste to hundre meterne.

Mark Cavendish prøvde å avansere på Peter Sagans høyre side, men verdensmesteren stengte døren for briten. Dermed ble Cavendish skvist inn i gjerdet og gikk stygt i bakken.

Dimension Data-leiren var særdeles hissige etter målgang, og mente at Sagan helt klart burde straffes hardt.

Deres bønner ble hørt, og Peter Sagan ble kastet ut av rittet etter at juryen hadde satt seg ned og studert bildene.

Dog er ikke alle helt enige med Cavendish-leiren.

- Voldsomt streng avgjørelse

Eurosport-duoen Arild Eriksen og tidligere proffsyklist, Kurt Asle Arvesen, mener det er en uhoverlig streng avgjørelse.

- Det er en voldsomt sterk avgjørelse fra juryen sin side. Greit nok, en deplassering må han kanskje tåle, spesielt med tanke på at det er en rytter som går inn i barrieren der. Men hvis man analyserer spurten, så ser man at det er flere ryttere som endrer bane, og det er det de slår ned på. At han skaper en velt, det er leit, men at han skal ut av løpet for det, det er drøyt, sier Arvesen til procycling.no.

Arild Eriksen har også brukt ordet skandale om avgjørelsen på Twitter, men modererer seg noe i prat med procycling.no:

- Det kommer an på om avgjørelsen er tatt kun basert på den siste insidenten. Hvis det er det, ser jeg ingen god grunn for at han skal diskvalifiseres. For de som har fulgt med på sykkel en stund, så har man sett langt verre insidenter enn det der, uten at det har ført til diskvalifisering.

På Twitter skriver Dimension Datas sportsdirektør Roger Hammond at Peter Sagan også sto bak velten ved 1.5 kilometer igjen, men det er usikkert, da de bildene ikke er vist på TV ennå.

Derfor er Eriksen noe forsiktig med å være for bombastisk.

Eurosport-Arild: - Jeg reagerte kraftig

- Er det greit med deplassering, eller har Cavendish litt skyld han også?

- Første gang jeg så det, slo det meg at Cavendish søker inn mot et sted der det ikke er plass. Jeg kunne forstått en deplassering, men etter å ha sett det flere ganger, tenkte jeg også at det ikke kom til å bli noen reaksjon. Jeg reagerte kraftig da det først ble poengtrekk og deplassering, men da meldingen om diskvalifikasjon kom, det synes jeg var merkelig.

Kurt Asle Arvesen stiller seg også uforstående til avgjørelsen.

- En deplassering er greit, men det blir for strengt med diskvalifikasjon. Oppløpet er ikke helt rett, så det gjør det litt vanskelig. Det er flere som ikke holder banen sin, Alexander Kristoff for eksempel. Man kan sette ryttere i fare selv om de ikke velter, så det er nok det at Cavendish velter som gjør at Sagan diskes. Hvis du spør Cav selv, så tror jeg nok ikke han hadde ønsket at Sagan skulle diskes, poengterer Arvesen.