Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arvesen overtok ledertrøya

Styrker sjansene for Tour de France.

Kurt Asle Arvesen overtok ledertrøya etter å ha blitt toer på den tredje etappen i sykkelrittet Ster Elektrotoer i Nederland torsdag. Det styrket hans muligheter til å få sykle årets Tour de France.

Etter onsdagens etappe uttalte nordmannen at «nå synes jeg det snart er på tide at ting begynner å gå min vei.» Han slapp å vente lenge.

For allerede dagen etter kunne Arvesen smile bredt og iføre seg ledertrøya i rittet etter den knallharde etappen på 179 kilometer.

– Jeg og 10 andre gikk i brudd etter 45 kilometer. Sammen med sju andre ryttere holdt jeg følge inn til mål. På det meste hadde vi et forsprang på seks minutter til hovedfeltet. Det var en meget hard etappe, forteller en glad nordmann etter målgangen i Valkenburg, til Syklingens Verden.

Roser lagkameraten

Han ble toer på etappen bak Frederik Willems (Chocolades Jacques). Belgieren stakk fra de andre like før mål og fikk 11 sekunder bedre tid enn nordmannen.

Dermed måtte Jens Voigt overlate ledertrøya til sin norske lagkamerat i Team CSC.

– Det er jeg selvsagt veldig godt fornøyd med, sier Arvesen, som roser lagkameratene – ikke minst nettopp Voigt.

– De jobbet godt for meg, og særlig vil jeg takke Jens. Han ga meg stor hjelp, til tross for at han hadde ledertrøya før etappen tok til, sier Arvesen, som nå synes mulighetene for å vinne sammenlagt virker store.

Rittet fortsetter med en 192 kilometer lang etappe fredag.

(ANB)

<B>STERK SYKLING:</B> Kurt Asle Arvesen overtok ledertrøya etter å ha blitt toer på den tredje etappen i sykkelrittet Ster Elektrotoer i Nederland torsdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling