Arvesen regner med plass på Tour-laget

Får svar 21. juni.

VANT ETAPPE I TOUREN I 2008: Kurt Asle Arvesen har tror på at han får sjansen på nytt i år. Foto Peder Gjersøe / SCANPIX
VANT ETAPPE I TOUREN I 2008: Kurt Asle Arvesen har tror på at han får sjansen på nytt i år. Foto Peder Gjersøe / SCANPIXVis mer

|||

Blir det Tour de France eller ikke på Kurt Asle Arvesen (34) i juli? - Jeg regner med å få plass i laget, sier eresfjordingen til NTB.

Selv om resultatene hittil i sykkelsesongen taler imot Tour-start for fjorårets etappevinner, gir historien grunnlag for optimisme. Uansett blir Arvesen tvunget til å vise rå styrke i etapperittet Tour de Suisse neste uke.

- Da må jeg vise meg fram som en sterk hjelperytter på flatene, i sidevinden og inn i fjellene. Jeg føler meg rimelig trygg på at formen skal komme og kjente noe var i gjære sist uke i Luxembourg. Da de beste rytterne i feltet satte maksimal fart, satt jeg bra med, sier Kurt Asle Arvesen.

Klart for «duell»

Åtte plasser i danske Saxo Banks lag til Tour de France virker å være mer eller mindre besatt med brødrene Fränk og Andy Schleck som kapteiner. Trolig blir den niende og siste plassen en «duell» mellom norske Arvesen og danske Matti Breschel (24).

Mens Arvesen står med to 16.-plasser og en 17.-plass som best på 36 starter hittil i år, har Breschel to seirer, tre annen- og en tredjeplass. Senest i Tour de Luxembourg vant dansken siste etappe.

- Til slutt handler det om hvilken type rytter sjefene Bjarne Riis og Kim Andersen vil fylle laget med. En som kan være med i massespurtene og skape egne resultater som Matti, eller en som gir 100 prosent for laget uten tanke på egne plasseringer som meg.

Mye tyder på at Saxo Bank-sjefene setter alle krefter inn i kampen om sammenlagtseier. Det er til Arvesens klare fordel.

Kun hjelperytter

I fjor tråkket nordmannen inn til sin første etappeseier i verdens mest prestisjefylte sykkelritt. I tillegg imponerte han som hjelperytter for sammenlagtvinner Carlos Sastre.

- Nå har jeg en etappeseier, og det spiller ingen rolle for meg om det blir med den. Mine tanker nå er kun å være hjelperytter dersom jeg får sykle årets Tour de France. Og blir jeg ikke god nok for laget, vil det ikke være noe artig å sykle Tour de France uansett, forteller Arvesen til NTB.

Svaret får Arvesen og hans lagkamerater trolig samme dag som Tour de Suisse avsluttes, 21. juni.

Thor Hushovd (31) er eneste nordmann som har Tour-billett. Også hans lagkamerat, Gabriel Rasch (33), står på venteliste. Columbia-rytter Edvald Boasson Hagen (22) skal ikke sykle det franske treukersrittet.

Tour de France starter i Monaco 4. juli.

(NTB)