Arvesen skal hevne tour-vraking med NM-gull

Fikk ikke plass hos CSC.

(Dagbladet.no): Kurt Asle Arvesen gikk til topps i et nederlandsk etapperitt i helga. Bedre søknad går det ikke an å legge inn.

Det var likevel ikke godt nok for CSC-sjef Bjarne Riis.

Den danske teamdirektøren offentliggjorde sitt Tour de France-lag i dag, uten romsdølingen blant de ni utvalgte.

Trøster seg med kajakk- og fjellturer

Arvesen var forberedt på å bli vraket, og sier på sin hjemmeside at han selvsagt er skuffet. Nå velger han å se framover.

- Nå kjører jeg for to gull i NM. Etter det blir det trening, og da skal jeg forsøke å legge noen økter på fjorden (kajakk) og til romsdalstoppene, sier Arvesen.

TV 2s tourekspert Johan Kaggestad skulle gjerne sett 31-åringen i verdens mest berømte landeveisritt.

- Jeg er ikke overrasket. Arvesen er veldig bra rytter, men de har 25 bra ryttere på det laget. Det er synd, for jeg tror Kurt kunne gjort en kjempejobb i fjellene, sier Kaggestad til Dagbladet.no.

Arvesen skal hevne tour-vraking med NM-gull

Kaggestad kommer til å følge CSC-teamet nøye framover.

- Det skal bli spennende å se hvor godt CSC-laget er, det er bare én ting som gjelder for dem. Det er at Basso skal vinne, sier Kaggestad.

Luksusproblem

Riis nevner ikke Arvesen, men forklarer uttaket slik på CSCs hjemmeside.

- Som så ofte før var det vanskelig å ta ut de siste rytterne på laget, fordi vi har så mange som er i god form og har motivasjon til å gjøre en god figur i Tour de France. Det er et luksusproblem for oss, og jeg er stolt av at vårt lag har nådd et punkt der vi har så mange sterke ryttere på høyt nivå, sier Riis.

Den aller sterkeste er Ivan Basso, Giro-vinner og en av tour-favorittene.

- Vi har bare ett mål i Frankrike i år: Å vinne med Ivan Basso. Etter seieren i giroen og med treninga han har gjort siden, er jeg ikke i tvil om at han er klar for neste utfordring. Han har klasse, viljestyrke og laget bak seg. Det gjør ham til en favoritt, sier dansken.

Med Arvesen ute er Thor Hushovd, poengtrøyevinneren fra 2005, eneste nordmann på startstreken når touren starter 1. juli.

NÆR ETAPPESEIER I FJOR: Kurt Asle Arvesen var bare centimetere fra å vinne 17. etappe i touren i fjor. I år får han ikke delta på CSC-laget.