Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arvesen slipper lønnsnedgang

Bjarne Riis sliter med å finne en medsponsor til det ambisiøse sykkelprosjektet Team CSC.

En del ryttere kan i verste fall regne med nedgang i lønnen hvis situasjonen ikke bedrer seg i siste liten. Dette er blitt tatt ille opp blant enkelte ryttere, ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

- Heldigvis går jeg fri for eventuelle kutt i lønnen, fordi jeg har igjen ett år av en 2-årig kontrakt. Jeg skjøt nok gullfuglen i fjor, sa Kurt Asle Arvesen til NTB fredag.

Neste år er det Arvesens tur til å forhandle om ny kontrakt. Kanskje har sponsormarkedet bedret seg til den tid.

For Arvesen trives utmerket i danske CSC med Bjarne Riis og Kim Andersen som sjefer.

Fem nye Arvesen-år?

- Jeg bør kunne fortsette som profesjonell syklist i fem år. Det er det jeg vil ha som jobb, sa han til NTB. I februar fyller han 30 år.

- Men det er en trist situasjon for enkelte av rytterne, sa Arvesen.

Etter VM i Hamilton i Canada i fjor handlet Bjarne Riis inn en rekke toppryttere. Arvesen var alt klar, men Riis fulgte opp med dansken Frank Høj, italieneren Michele Bartoli og russeren Vladimir Gusjev.

Den muligheten har han ikke etter VM i Verona søndag. Sponsormarkedet er i ferd med å tørke inn.

- Det kan i verste fall gi mindre lønninger til enkelte ryttere fordi kampen om å finne en medsponsor har vært resultatløs. Budsjettet tillater ikke å forlenge alle kontrakter til like gode lønninger som tidligere, kommenterte Bjarne Riis, Tour de France-vinneren fra 1996, som er sjef for den danske proffstallen CSC.

(.NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media