Arvesen spår mannefall i knallhardt OL-ritt

Håper å få være med brudd.

• Dagbladet.no direkte: Vi følger landeveisrittet fra kl. 05 i natt

Kurt Asle Arvesen tror ikke så veldig mange av de 143 OL-rytterne kommer til mål lørdag. Han spår mannefall i et knallhardt ritt.

- Løypa er hard, men den er ikke teknisk krevende. Likevel kommer det til å bli et knallhardt løp, sier Kurt Asle Arvesen dagen før det 245 kilometer lange fellesstartrittet i OL.

For første gang i OL-historien kommer start og mål for landeveissyklingen til å ligge på forskjellige steder, men løypa går gjennom Beijing sentrum og rytterne skal også kjøre tett opp til Den kinesiske mur.

Rytterne var gjennom den vel 102 kilometer lange traseen fredag, og etter treningsturen fortalte Arvesen om taktikken han må bruke.- Det gjelder å spare på kreftene så lenge som mulig. Løpet kommer til å bli en kraftprøve i avslutningen, så jeg må prøve å holde meg i ro så lenge som overhodet mulig, sier Arvesen som kom til OL med en fersk etappeseier fra Tour de France i bagasjen.

Utbrudd

- Jeg kommer nok til å satse på å gå med i et utbrudd dersom sjansen skulle by seg, men en stor gruppe ryttere på 10-15 mann vil aldri få lov til å stikke av. Det vil nok de store og sterke lagene sørge for.

- Derimot tror jeg det kan være muligheter for en liten gruppe på fem-seks ryttere til å komme av gårde, så det er et slikt brudd jeg må prøve å komme med i, forteller Arvesen.

VISER VEI: Kurt Asle Arvesen er kaptein på Norges sykkellag under OL, og han forventer et meget tøft ritt i natt norsk tid. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
VISER VEI: Kurt Asle Arvesen er kaptein på Norges sykkellag under OL, og han forventer et meget tøft ritt i natt norsk tid. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Han kjører på det norske laget sammen med Gabriel Rasch, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug, men det er ingen tvil om at den eneste av disse som virkelig har noen muligheter er Arvesen. Han er da også kaptein på det norske laget.Nordhaug kom med i 12. time etter at Thor Hushovd trakk seg. Han kom til Beijing for noen få dager siden etter å ha sittet med visumproblemer et døgn i København. Oppladningen til vestfoldingen har ikke vært den beste, for å si det mildt.

Må være på topp

- Klatringen i dette OL-rittet kommer trinnvis, og det passer meg veldig godt. Likevel blir klatringen knallhardt, så dersom jeg skal ha noen muligheter, må jeg kjøre bedre enn noen gang, mener Arvesen.

Han presterte ikke bra i generalprøven før OL, rittet Clasica i San Sebastian forrige helg. Der kom han ikke engang til mål.

- Nei, rittet i San Sebastian var ikke bra, men jeg føler meg mye bedre allerede. Jeg føler meg sterk mentalt sett og motivasjonen er det ingenting i veien med. Det er tredje gang jeg kjører OL, så jeg håper det skal gå bra nå, sier Kurt Asle Arvesen.

Han mener Alejandro Valverde og Paolo Bettini er de største favorittene.

- Jeg er ikke i klasse med noen av dem, men jeg håper beina mine blir bra, slik at jeg kan gi dem kamp. I et OL kan mye skje, så jeg skal aldri si aldri, men det blir tøft og krevende, sier Kurt Asle Arvesen dagen før OL-fellesstarten.

(NTB)

Arvesen spår mannefall i knallhardt OL-ritt