Arvesen tipper Cancellara i gult

- Tro meg, sier han.

Slår tipset til og Fabian Cancellara vinner tirsdagens tempoetappe i Tour de France, kan sveitseren rette en stor takk til lagkamerat Kurt Asle Arvesen (33).

Da hovedfeltet var som mest nervøst, tok Arvesen kompisen på slep og trakk Cancellara helt til front i hovedfeltet.

Sammen med australske Stuart OGrady sørget nordmannen for at alle Team CSC-stjernene lå samlet i front de siste tre milene av mandagens etappe over 208 km fra Saint-Malo til Nantes.

- Det er min jobb å holde kapteinene i laget unna trøbbel. Og vi visste det ville bli trøbbel rundt tre mil før mål. Så lenge jeg lå helt i front av feltet med lagkamerater på hjul, gjorde jeg jobben min, sa Arvesen til NTB.

Cancellara var en av det danske lagets ryttere som dro nytte av nordmannens kjempekrefter. For mens Arvesen tauet i front, gikk Nicki Sørensen i asfalten bak i hovedfeltet.

- Nicki er forslått og har mange skrubbsår, men det går bra med ham, konstaterte Arvesen, som sammen med Sørensen kun skal komme til mål innenfor tidsgrensen på tirsdagens tempo.

- Her er mitt tips: Fabian Cancellara vinner etappen og tar den gule trøya. Tro meg, sa Arvesen.

Hittil i Tour de France har den norske mesteren hatt hjelperytterrolle. Team CSC har sannsynligvis det sterkeste laget i feltet med kaptein Carlos Sastre, visekapteiner i brødrene Fränk og Andy Schleck, etappevinnerkandidater og grovjobbere Fabian Cancellara/Jens Voigt/Stuart O\'Grady og sjauerne Arvesen og den danske mester Nicki Sørensen.

GULT ER KULT: Kurt Asle Arvesen passerte målsteken med en gul cap i munnen under Tour de France i Nates mandag ettermiddag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
GULT ER KULT: Kurt Asle Arvesen passerte målsteken med en gul cap i munnen under Tour de France i Nates mandag ettermiddag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Den siste uken av rittet kan det by seg muligheter for Arvesen-brudd dersom kreftene strekker til.

(NTB)

\';?>

Arvesen tipper Cancellara i gult