KJEMPER FOR VM: Kurt Asle Arvesen jobber og hviler hardt for å bli kvitt skaden før VM, men kommer til å være ærlig om ståa før mesterskapet.Foto: SCANPIX/Doug Pensinger/Getty Images/AFP
KJEMPER FOR VM: Kurt Asle Arvesen jobber og hviler hardt for å bli kvitt skaden før VM, men kommer til å være ærlig om ståa før mesterskapet.Foto: SCANPIX/Doug Pensinger/Getty Images/AFPVis mer

Arvesen vil ikke tviholde på VM-plassen

Gir den fra seg om han ikke blir skadefri.

Makter Kurt Asle Arvesen (36) ikke å bli skadefri eller i form til VM, vil sykkelveteranen gi fra seg plassen i laget.

Sammen med Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch er Arvesen tatt ut til å representere Norge i proffenes landeveisritt i København 25. september.

Men en kneskade og usikkert rittprogram etter å ha veltet ut av Vuelta a España forrige uke, kan bli til hodebry for den norske troppen.

- Det handler om å være ærlig. Viser det seg at jeg ikke raskt kommer i gang med trening eller det ikke fungerer, vil jeg være ærlig mot Steffen Kjærgaard (sportssjef i NCF) og si fra meg plassen. Selv om jeg mentalt er supermotivert og personlig engasjert i å hjelpe Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen til toppresultater, sier Kurt Asle Arvesen til NTB.

Reserver Norgesmester Alexander Kristoff og Arvesens Sky-kollega Lars Petter Nordhaug er reserver i det norske laget. Duoen og flere til er meldt på til VM selv om firemannslaget er tatt ut.

Fristen for å bytte på laget går ut først timer før VM-starten.

- Vi har tatt ut fire ryttere, og i utgangspunktet er det mye som skal til for å endre det uttaket, sier sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund.

Likevel lukker han ikke døren for en eventuell ærlig, men negativ tilbakemelding fra Arvesen.

- Nå er det ikke slik at Kurt skal ligge på sofaen fram til VM. Vi er i full gang med å spikre et nytt oppkjøringsprogram for ham.

Gateritt Mandag var Arvesen tilbake i lett trening. Trolig reiser han om to uker til Belgia for å sykle flere gateritt i kombinasjon med trening. En regel sier at en rytter som har startet i Vuelta a España, ikke har lov til å starte i andre ritt etter å ha brutt i Spania.

Ifølge Kjærgaard fins det likevel åpninger for dispensasjon ettersom Arvesen måtte bryte på grunn av skader.

Både Hushovd og Boasson Hagen har vist gryende VM-form den siste tiden. Arvesen er først og fremst tatt ut for å støtte lagkamerat Boasson Hagen, mens Hushovd får med seg lagkamerat Rasch som sin «høyre hånd» i VM.

Arvesen er påtenkt rollen som Norges «road captain» og skal styre det taktiske underveis i VM-rittet.

(NTB)