VRAKET IGJEN: Kurt Asle Arvesen har gått glipp av både Touren og Spania rundt i en skadepreget sesong. Nå er han også vraket fra det norske VM-laget. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
VRAKET IGJEN: Kurt Asle Arvesen har gått glipp av både Touren og Spania rundt i en skadepreget sesong. Nå er han også vraket fra det norske VM-laget. Foto: Kyrre Lien, ScanpixVis mer

Arvesen vraket fra sykkel-VM

Alexander Kristoff blir tredjemann sammen med Edvald og Thor.

|||
(Dagbladet): Alexander Kristoff (23) blir tredjemann på laget som skal representere Norge i sykkel-VM i Australia.

- Det skyldes først og fremst at Alexander Kristoff har hatt fantastiske resultater stabilt gjennom hele sesongen, sier sportssjef Steffen Kjærgaard til Dagbladet.

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen var sikre kort på laget. Valget om tredjeplassen på laget sto til slutt mellom unge Kristoff og rutinerte Kurt Asle Arvesen.

- Det var et valg mellom masse god VM-rutine i Arvesen og en mann for framtiden, sier Kjærgaard. 

Framtiden gikk seirende ut av den duellen.

Stang ut Det betyr enda en vraking for Kurt Asle Arvesen, som etter skadeproblemer og sykdom i vårsesongen har blitt vraket av Sky-laget til både Tour de France og Vuelta a España.

- Det har vært en skikkelig stang ut-sesong for Kurt. Etter kragebeinsbruddet fikk han en amputert klassikersesong, før han mistet Tour de France og Vuelta a España. Vi hadde nok sett en ganske annen Kurt om han hadde hatt Touren i beina, mener Kjærgaard.

- Skuffet Kurt Asle Arvesen sitter akkurat nå på sykkelen i Eneco Tour, men Kjærgaard har informert ham om valget av VM-lag.

- FRAMTIDENS MANN: 23-åringen Alexander Kristoff ble foretrukket foran Arvesen sammen med Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen på det norske VM-laget. Foto: Morten Holm, Scanpix
- FRAMTIDENS MANN: 23-åringen Alexander Kristoff ble foretrukket foran Arvesen sammen med Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen på det norske VM-laget. Foto: Morten Holm, Scanpix Vis mer

- Han ble jo skuffa. Idrettsutøvere blir det når de mister en plass, sier sportssjefen.

- Hadde ikke rutinen hans vært nyttig som hjelperytter for Thor og Edvald?

- Alexander Kristoff har kjørt i alle fall 50 løp av sitt liv som hjelperytter, og halvparten av dem for Edvald, så det vil ikke være noen ny situasjon for ham. Samtidig skal man ikke undervurdere kjørestyrken til Kristoff, sier Kjærgaard.