Arvesens rival vant Sveits-etappe

Danske Breschel kjemper med Kurt Asle om Tour-billett.

KJEMPER OM TOUR-TUR: Med dagens etappeseier har kanskje Matti Breschel et lite overtak på Kurt Asle Arvesen i kampen om den siste Tour de France-billetten i Saxo Bank. Foto: SCANPIX/AP/EFE
KJEMPER OM TOUR-TUR: Med dagens etappeseier har kanskje Matti Breschel et lite overtak på Kurt Asle Arvesen i kampen om den siste Tour de France-billetten i Saxo Bank. Foto: SCANPIX/AP/EFEVis mer

|||

Kurt Asle Arvesens rival om en Tour de France-billett, Matti Breschel (24), gikk seirende ut av den fjerde etappen i Tour de Suisse tirsdag.

Dansken tok dermed sin tredje etappeseier for året. Han kjemper mot Arvesen om den niende og siste plassen i Saxo Bank-laget til Tour de France. Med tirsdagens etappeseier har han kanskje et lite overtak på norske Arvesen, som ble nummer 23, like over minuttet bak Breschel.

Eresfjordingen får iallfall støtte fra Norges eneste Tour-klare rytter, Thor Hushovd, som kom i mål som 42.-mann på samme tid som Arvesen.

- For min egen del føltes det bra i dag, og det er viktig nå. Ellers er Kurt Asle i form og han fortjener så absolutt en plass i Tour de France-laget til Saxo Bank, sa Hushovd til Syklingens Verden.

Sykkelekspert Johan Kaggestad tror ikke Breschels seier vil ha altfor mye å si i kampen om Tour-billett.

- Akkurat nå er det kanskje fordel Breschel, men det er ikke seieren i dag som spiller noen rolle. Det er hvem som er viktigst for laget. Både Kurt og Breschel har gjort det bra i Sveits. Så det blir spennende, sa Kaggestad til NTB.

- Nå er Kurt nødt til å vise styrke på de tyngre etappene i Sveits, mener sykkeleksperten.

En utbrytergruppe på rundt ti ryttere kom samlet i mål i Stäfa etter 195 kilometer fra Biasca tirsdag. Breschel var smart i spurten, og seiret like foran Maksim Iglinskij fra Astana-laget.

Tadej Valjavec tok over ledertrøyen etter etappen. Han er to sekunder foran Arvesens lagkamerat Andy Schleck. Fabian Cancellara hadde ledertrøya før fjerdeetappen, men ble skjøvet ned til sjetteplass i sammendraget. 

Etapperittet i Sveits regnes som et av de viktigste oppkjøringsrittene til Tour de France.

(NTB)