Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arvesens tøffeste ritt

Taktisk glipp ødela seierssjansene.

En tidlig taktisk glipp ødela seierssjansene for Kurt Asle Arvesen (33) i Ronde van Vlaanderen søndag. Nordmannen måtte nøye seg med sjuendeplass i et av verdens hardeste sykkelritt.

- Kanskje var dette mitt hardeste sykkelritt noensinne. Ikke bare er det langt og hardt, men vi fikk med oss alle tenkelige årstider i tillegg. Til slutt var det ikke krefter igjen, sa Arvesen til NTB.

I den belgiske mestertrøyen tråkket Stijn Devolder (28) inn til legendestatus i hjemlandet da han vant blodslitet i Flandern. Arvesen ble beste nordmann i brusteinsklassikeren og kom inn sammen med forfølgerne som beste Team CSC-rytter.

- Personlig er jeg godt fornøyd med sjuendeplass. I ettertid er det irriterende at jeg ble sittende for langt bak inn i brusteinsbakken Oude Kwaremont. Etterpå måtte jeg kjempe meg fra gruppe til neste i 50 km før jeg var oppe i teten igjen, og det kostet krefter, fortalte Arvesen.
Meldte pass
Lagkaptein Fabian Cancellara var sluttkjørt i den beryktede Kapelmuur, og etter å ha hatt Arvesen som hjelperytter for sveitseren både inn i og ut av bakken, meldte Cancellara pass.

- Fabian ga beskjed om at han ikke hadde noe mer å kjøre med. Jeg forsøkte å rykke litt de siste 3 km, men hadde lite å komme med også jeg. Uansett er det lite å si på formen. Brustein er jævlig å kjøre på uansett, men formen avgjør om man får flyt. Jeg tråkker gjerne til igjen i Paris - Roubaix (neste søndag), sa romsdalingen.

Thor Hushovd (30) ble kjørt av og endte over tre minutter bak vinneren.

- Følelsen var fin underveis, og jeg satt bra med, men plutselig gikk jeg tom for krefter. Det er bare å innse at dette rittet ikke passer meg helt. Etter Kapelmuur skjønte jeg at det var kjørt, sa Hushovd til NTB.

Hushovd var eneste nordmann igjen i tetfeltet etter den verste stigningen, Koppenberg, og han kjørte offensivt etter å ha slitt med å komme opp den beryktede 22-prosentstigningen.


I brudd


To ganger stakk Crédit Agricole-rytteren i brudd, men uten å lykkes.
image: Arvesens tøffeste ritt

- Planen var å kjøre offensivt, for man vet aldri. Jeg hadde håp om en luke inn i Kapelmuur, men vi ble innkjørt like før.

Forrige helg brøt Hushovd «generalprøven» i Harelbeke, der Arvesen vant.

- Jeg var litt bekymret etter det, men fikk svar i dag om at det kun var en dårlig dag på jobb. Formen er god, og jeg gleder meg veldig til de to neste klassikerne, sa Hushovd søndag.

Onsdag er det klart for neste klassikerritt, Gent - Wevelgem (Hushovd-seier i 2006), før brusteinsklassikeren Paris - Roubaix går i Frankrike neste søndag.

Quick Step-syklist Devolder imponerte voldsomt da han kom alene til mål og vant karrierens største seier. Toer ble landsmannen Nick Nuyens, mens spanske Juan Antonio Flecha endte på tredjeplass.

Det var 65. gang rittet fikk belgisk vinner.

Tredje nordmann på start, Gabriel Rasch (Crédit Agricole) brøt Ronde van Vlaanderen tre mil før mål etter å ha kjørt sterkt som hjelperytter for Hushovd.

(NTB)

TUNGT: Kurt Asle Arvensen gikk til topps i Harelbeke forrige helg, men fikk det tyngre i dag. Foto: REUTERS
TUNGT: Kurt Asle Arvensen gikk til topps i Harelbeke forrige helg, men fikk det tyngre i dag. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media