Arvtakeren

RÆLINGEN (Dagbladet): LSK-veteran Togeir Bjarmann (33 i juni) er en av kandidatene til beste tippeligaspiller i mai. Og i likhet med pappaen, elsker lille Jesper (3) å spille fotball.

- Han er ivrig, og har det samme løpesettet som meg. Samtidig ser det ut som han har fått noen kjappe fibre fra mora, slik at han blir litt raskere på fotballbanen enn meg, sier Lillestrøm-veteranen Torgeir Bjarmann om sønnen Jesper Buer Bjarmann.

- Når jeg blir stor, skal jeg spille for LSK. Jeg har allerede fått drakt, sier Jesper - og viser stolt fram den gule trøya med 4-tall og Bjarmann på ryggen.

Jubler som Ronaldo

Scoringsjubel har han også lært seg. Hver gang ballen har sust i mål på plenen bak den storslagne villaen med utsikt mot Øyeren, feirer han akkurat som Ronaldo.

- Det virker som arvtakeren min er klar. Men jeg vil ikke presse på. Det viktigste er at han er i vigør, sier Torgeir Bjarmann om den fotballglade sønnen.

14. sesong

Selv er han inne i sin 14. sesong på rad i LSK.

- Jeg har kontrakt ut november i år, og tar ett år av gangen. Kroppen er bedre enn noen gang, selv om jeg fortsatt har problemer med bihulene og er nummen i tennene etter at jeg knuste kinnbeinet og fikk en sprekk i hodeskallen i den siste treningskampen før seriestarten i 1992, sier Torgeir Bjarmann.

- Smerte en illusjon

Et halvt år tok det før han kunne spille fotball igjen. Nå er stålplata som ble operert inn under kinnbeinet fjernet, og bare en ståltråd tilbake etter den stygge skaden.

- Er du fotballspiller, må du tåle en smell. Trener Arne Erlandsen sier at smerte bare er en illusjon. Etter hans syn, går det alltid an å presse seg enda litt til. Selv har jeg ennå ikke våknet dagen etter en fotballkamp uten at jeg har kjent den på kroppen, sier Torgeir Bjarmann.

- Rykker aldri ned

For LSK er årets sesong den 27. på rad i toppserien.

Ingen andre klubber har vært oppe så lenge uten å ha rykket ned.

- I 1998 trodde alle at vi skulle gå ned. Da greide vi oss, takket være tradisjonene. Når du kommer til LSK, er det noe i auraen som sier at du blir en bedre fotballspiller. Klubben rykker aldri ned så lenge jeg er der, sier Bjarmann skråsikkert.

Gull av gråstein

Påstanden om at Lillestrøm lager gull av gråstein, ser han på som et kompliment.

- Den som skal overleve i toppfotballen, må være flink til å utvikle spillere. LSK kan det, derfor er det lurt å gå til oss for den som vil bli proff, sier han.

Selv har han bare spilt profesjonelt i tre uker - i Lask Linz etter sesongen i fjor.

Det nærmeste målet hans nå, er å komme opp i 30 tippeligamål.

- Jeg har 28, etter to så langt i år. Vanligvis lager jeg mellom to og fem mål per sesong, så det kan gå.

<B>SOM FAR SÅ SØNN:</B> - Når jeg blir stor, skal jeg spille for LSK, forsikrer lille Jesper - sønn til LSK-veteran Torgeir Bjarmann.