AS Monaco truer Frankrike med rettssak

Franskmennene vil flytte lagets administrasjon.

 RETTSSAK:   AS Monaco truer Frankrike med rettssak, fordi de vil ha en slutt på at klubben tilbyr utenlandske spillere skattefritak. Her er Monacos Emmanuel Riviere (t.h) fra gårsdagens kamp mot Caen. Foto:  AFP PHOTO / VALERY HACHE
RETTSSAK: AS Monaco truer Frankrike med rettssak, fordi de vil ha en slutt på at klubben tilbyr utenlandske spillere skattefritak. Her er Monacos Emmanuel Riviere (t.h) fra gårsdagens kamp mot Caen. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHEVis mer

Monaco er villig til å gå til rettssak mot franske fotballmyndigheter over et vedtak som krever at klubben må flytte administrasjonen sin til Frankrike.

Bakgrunnen for flyttevedtaket er å gjøre slutt på Monacos fordel med å tilby skattefritak til utenlandske spillere i det lille fyrstedømmet.

I en krass uttalelse søndag langer 2.-divisjonsklubben ut mot det den mener er et «uhørt» krav på 200 millioner euro, som tilsvarer over 1,5 milliard kroner, for å kunne fortsette i det franske seriesystemet uten å flytte.

Hvis Monaco ikke innfrir kravet, sier beslutningen til Den franske ligaen (LFP) at klubben må flytte hovedkvarteret sitt til fransk jord innen juni neste år. Det innebærer at Monacos spillere fra da av betaler skatt til Frankrike.

«Klubben har intet valg enn å ta saken videre til retten for å gjøre om på vedtaket. Målet er å få LFPs beslutningen annullert, men også for å oppnå en kompensasjon for økonomiske og kommersielle tap vedtaket har påført klubben», står det i Monacos uttalelse.

Monaco leder fransk 2. divisjon og går mot opprykk tilbake til eliten i fransk fotball.

(NTB)