Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ås-spiller sparket kattunge og fikk direkte rødt kort

Nå er han utestengt i tre kamper.

(Dagbladet): En spiller på 4. divisjonslaget Ås er ilagt tre kampers karantene av Østfold Fotballkrets etter å ha sparket en kattunge i en kamp mot Rakkestad fredag.

Rakkestad ledet 2-0 med drøye 20 minutter igjen da katten sprang ut på banen. Men i stedet for å få den vekk med fredelige midler, gikk Ås-spilleren kompromissløst til verks og sparket med en slik kraft at dommeren trakk fram det røde kortet.

Katten skal ikke ha blitt nevneverdig skadet, og forlot deretter banen for egen maskin.

Østfold Fotballkrets ser like fullt såpass alvorlig på episoden at de straffer spilleren med tre kampers karantene.

- Sånn oppfører man seg ikke, det er rett og slett dårlig oppførsel som grenser mot dumskap. Vi synes dette er en handling som bidrar til å svekke fotballens omdømme. Det er barn til stede på en fotballkamp som ser på, og det at noen sparker til en katt gjør inntrykk på både små og store, sier daglig leder Øyvind Strøm til Dagbladet.

Dommeren skulle bære katten av banen
Det er første gang kretsen har fått en slik sak i fanget, og de måtte lese grundig i regelverket før de bestemte seg for hva straffen skulle være.

- Det er rikelig med formuleringer som går på dette med å bringe sporten i vanry, og skade fotballens omdømme. Det er dette vi har skulet til.

- Hvordan har dommeren omtalt episoden i sin rapport?

- Dommeren har gitt en objektiv framstilling av fakta. Han var på vei for å bære katten av banen, men Ås-spilleren kom i forkjøpet og sparket til katten. Hvor hardt og hvor langt framkommer ikke av rapporten, sier han, men legger til at dommeren har skrevet at det dreide seg om en kattunge. 

Han ser ikke bort fra at det kommer en politianmeldelse på episoden.

Kontaktperson for Rakkestads seniorlag, Ole-Johnny Isebakke, forteller at både spillere og tilskuere reagerte med overraskelse på det som skjedde.

- Til guttens forsvar sa han unnskyld til noen av dem som sto på sidelinja allerede på vei inn i garderoben. Han skjønte raskt selv at han hadde gjort en dårlig vurdering.

- Sparket han katten ut av banen?

- Nei, det skjedde inne på banehalvdelen til Ås, litt utenfor 16-meteren. Det var et hardt spark, men katten så heldigvis ut til å komme ifra det uten skader da den sprang av banen, sier han til Dagbladet.

- Han har beklaget på det sterkeste
Ås-trener Ansgar Birkeland varsler at kattesparket blir et tema før treningen i dag.

- Det kommer til å bli tatt opp der. Vi gjorde ikke mer ut av det der og da, vi var skuffet over å ha tapt kampen (3-2 til Rakkestad, journ.anm). Men vi ønsker ikke å se slike episoder. Spilleren som gjorde det har beklaget på det sterkeste, sier han.

- Har han forklart hvorfor han gjorde det?

- Det var tankeløshet av en ung gutt som kom inn som innbytter. Han var litt stresset fra før av, og da katten var i veien for ham mistet han rett og slett litt hodet. Det er stygt å sparke til et dyr, men katten sprang heldigvis avgårde.

- Hvordan reagerte dere på utvisningen?

- Vi har ikke protestert på noen som helst måte. Det går på hvordan man oppfører seg på banen, så utvisningen var grei, sier han.

Ås-spilleren har ikke besvart Dagbladets henvendelse i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media