Asafa Powell har lov til å bruke stoffet på trening

Antidoping Norge: - Vi har gått inn for at det skal være forbudt utenfor konkurranse.

LOVLIG PÅ TRENING: Det er ikke forbudt å bruke stoffet oksilofrin utenfor konkurranse. Asafa Powell testet positivt på stoffet under nasjonalt mesterskap. Foto: AFP PHOTO/FILES/FRANCK FIFE/NTB Scanpix
LOVLIG PÅ TRENING: Det er ikke forbudt å bruke stoffet oksilofrin utenfor konkurranse. Asafa Powell testet positivt på stoffet under nasjonalt mesterskap. Foto: AFP PHOTO/FILES/FRANCK FIFE/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I løpet av noen timer i går smalt nyheten om at Tyson Gay og Asafa Powell begge hadde testet positivt under dopingkontroller. Tyson Gay testet positivt utenfor konkurranse, mens Asafa Powell ble testet under nasjonalt mesterskap. Asafa Powell var raskt ute med å bekrefte hendelsen da nyheten sprakk, samtidig som han annonserte at det dreide seg om stoffet oksilofrin.

Oksilofrin er et stimulerende middel i samme klasse som efedrin. Effekten av stoffet kan gi økt energinivå og kan også øke fettforbrenningen. Dette gjør at kroppen tåler og orker mer trening. Stoffet kan også brukes for å gå ned i vekt.

Oksilofrin står på dopinglista i klassen «spesifiserte stimulerende midler». Asafa Powell ble tatt for å bruke stoffet under nasjonalt mesterskap, noe som er ulovlig ettersom det er i konkurranse. Hadde jamaicaneren derimot fått påvist bruk under trening, ville saken ha vært helt annerledes.

- Det er riktig at det er lov å bruke oksilofrin utenfor konkurranse, sier Anders Solheim, daglig leder, Antidoping Norge.

Det er slik at noen stoffer er forbudt å ta uansett om det er i konkruranse eller ikke, mens andre stoffer bare er forbudt i konkurranse. Når det gjelder oksilofrin så har Antidoping Norge allerede forsøkt å endre regelverket på dette området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer