Åsane fortsatt ubeseira - topper Obos-ligaen

Slik gikk det i Obos-ligaen søndag.

Overraskelseslaget Åsane er fortsatt øverst på tabellen i 1. divisjon etter å ha spilt 0-0 mot Sandnes Ulf søndag.

Nyopprykkede Åsane innledet sesongen med tre seirer, og har nå spilt uavgjort i sine tre siste kamper.

Det betyr tolv poeng og tabelltopp. Søndag skapte laget et par gode sjanser hjemme mot Ulf, som spilte to nivåer over dem sist sesong. Gjestenes keeper Hannes Thór Halldórsson sørget for å avverge det som kom, og dermed endte det 0-0.

Poenget bak Åsane følger Follo, Sogndal og Hødd med elleve poeng hver.

Rotet vekk seieren Follo gikk søndag på sesongens første tap med 1-3 for Levanger, som virkelig er i ferd med å få opp dampen etter opprykket. Trønderne startet med to tap, fulgte opp med to uavgjort, og har nå vunnet to på rad. Vegard Braaten, Adria Mateo Lopez og Bendik Bye sto bak målene, mens Alexander Ruud Tveter scoret for gjestene.

Sogndal så lenge ut til å gå mot seier borte mot Kristiansund etter at Lars Christian Kjemshus scoret. Men på overtid utlignet Espen Næss Lund for Kristiansund mot sin tidligere klubb. Robin Shroot bommet i tillegg på straffespark for Sogndal.

For Hødd endte bortekampen i Hønefoss med 3-1-seier etter at vertenes Ugonna Anyora scoret først. Alle gjestenes mål kom etter pause, og sørget for at Hønefoss' elendige sesongstart fortsetter. Med fem tap på seks kamper er laget helt sist på tabellen.

Få mål Også Ranheim har fått en tung start på sesongen. Laget venter ennå på første seier, etter at hjemmekampen mot Bærum endte uten mål søndag. De to siste lagene på nedrykksplass er Nest-Sotra og Fredrikstad, to lag som møttes tidligere søndag.

Hjemmelaget Nest tok sesongens første seier med 1-0 etter scoring av Preben Hammersland etter 74 minutter.

For FFK ble oppgaven vanskeligere da innbytter Julius Adaramola fikk sitt annet gule kort like før pause.

Kun elleve mål ble scoret i rundens sju første kamper. For også kampen mellom Jerv og Strømmen endte uten scoringer.

(NTB)